Свързани новини

08.01.2020 11:37

Нинова: ГЕРБ прикриват информация, опасна за здравето на българите

Видян 1562 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„ГЕРБ ни дадоха още един аргумент за вот на недоверие. Освен че са некомпетентни и проявиха безхаберие за кризата с водата и боклука,  умишлено прикриват информация, опасна за здравето на българския народ. Ивелина Василева каза, че не е внасян болничен отпадък в България. Разполагам с писмен отговор от Владислав Горанов, който гласи, че общото количество, внесени от трети страни болнични отпадъци, през периода 2014- 2019г. е  2,9 тона. Г-жа Василева е била министър по това време. И днес излиза и лъже  българския народ или прикрива тези факти”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БТВ.


„Бях извикана в Бобов дол по покана на  жителите на общината. Те многократно, с месеци наред алармират институции, агенции, но никой не им обръща внимание. Там всеки ден се карат десетки камиони с боклук от третият свят, които се горят с въглища. Остатъкът се зарива в открития рудник в Бобов дол. Учители ми сигнализираха, че там има бум на хепатит А при деца, както и случаи на туберкулоза. Някой изкарва много пари, за да трови българския народ”, каза Нинова. Лидерът на БСП обясни и за визитата си в с. Яворец,където след нейната намеса е отказано разрешение за промиването и изхвърлянето на боклуци в местната река.


„Защо никой не отиде в Бобов дол и да каже на хората, че не страдат от изхвърлянето на боклуците, че си въобразяват и че това е сценарий? Да отидат да кажат на хората в Перник, Шумен и другите градове, където няма вода, че те нямат проблем, че има вода, и че просто им внушават. Да не го обясняват по студията. Да се изправят пред хората. Защото ние сме били там. Знаем техните тревоги и представляваме техните искания”, каза Корнелия Нинова. Тя поясни, че БСП ще свърши работата си  като партия: „Ние сме народни представители и когато хората ни повикат - отиваме,когато   има проблем- им помагаме”.


Нинова изброи причините за вота на недоверие -  че близо половин милион българи са на воден режим,  вносът на боклуци, преработката и изгарянето им  и замърсяването на въздуха вследствие на това.


Председателят на БСП припомни, че през 2015г., след наводнението в Мизия, е поставила  въпроса за контрола на язовирите. „Преди 1 месец отчитат, че 400 язовира са в аварийно състояние и че над 113 язовира са с неустановен собственик. 10 години управляваш държавата  и не можеш да разбереш кой е собственикът на тези язовири. Отпуснаха 500 милиона извън бюджета за ремонт на язовири и 400 са в критично състояние. А с парите какво стана?” попита Нинова. Тя подчерта, че цената на водата се е увеличила 3 пъти за 10 години : „Колко милиона събрахте за тези години от българския народ? Защо само близо 1% от водопреносната мрежа е ремонтирана. Защо изтича 80% от водата на България? Къде отидоха тези пари?”, попита лидерът на социалистите.


Нинова заяви, че по искане на жителите на Перник преди Нова година е била  на среща в общината с кмета, кметове, общински съветници, жители на Перник и те са  помолили да поиска среща с главния прокурор, за да поиска информация дали  се водят разследвания за водната криза. „Още когато поисках срещата с г-н Гешев, обявих, че я искам от името на хората, задавам техните въпроси и  ако има среща, ще се върна, за да предам информацията на перничани. Те искат да знаят кой  е виновен за състоянието, до което ги докараха и кой ще понесе отговорността. Зададох въпросите писмено и очаквам отговори”, каза тя.


„Не съм искала среща с кмета на Перник и затова няма как тя да ми е отказана.  Имах  среща с жителите на Перник, срещнах се с хората в квартал Мошино, с общинската и областната структура на БСП, с  хора от Радомир, които също се вълнуваха от въпроса”, каза Корнелия Нинова. Тя изрази надежда кметът на Перник  да не забравя, че е бил избран като алтернатива на ГЕРБ, а не като част от статуквото. „Неговото място е  на страната на перничани, а не на страната на партии и правителство. Те искат да знаят кой е виновен”, каза Нинова.


На въпрос дали е 100 процента подкрепена за председател Нинова отговори : „Ако имам сто процента подкрепа, това е проблем. Аз не съм Бойко Борисов, на чиито конгреси 100 процента гласуват за и никой не се изказва. Предстоящият пряк  избор на председател на БСП е много модерно, европейско решение на левицата. Гордея се, че го предложих и че се прие, защото така се дава сила на всеки член на партията”, завърши Корнелия Нинова.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Не е от най-спокойните ви дни

Не е от най-спокойните ви дни. Ще трябва да направите