Свързани новини

25.11.2013 10:15

Народният представител Нели Петрова откри изложба „Карай умно, спаси детски живот”

Видян 1226 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По инициатива на народния представител и председател на Гражданско сдружение „Карай умно, искам живот”   Нели Петрова и с любезното съдействие на община Варна, в морската столица бе открита изложба с рисунки на тема „Карай умно, спаси детски живот”. Всички творби в експозицията, открита в Младежкия дом на Варна, са дело на деца. В конкурса, организиран по повод Световния ден на загиналите при пътно-транспортни произшествия, участваха 170 ученици от пет варненски училища.


    Депутатът Нели Петрова, която изгуби дъщеря си при жестока катастрофа на пешеходна пътека във Варна, сподели, че участието на подрастващите в подобен род прояви е много важно. „Убедена съм, че конкурсът е полезен за тях, защото в своите рисунки децата могат да видят по-ясно   рисковите ситуации на пътя, да осъзнаят себе си като пешеходци с безопасно  за живота им поведение на улицата. Доволна съм, че успях да ги амбицирам да участват в конкурса „Карай умно, спаси детски живот” и заедно да преживеем тази изключително важна за деца и родители тема”, заяви Петрова.  


Всички участници в конкурса получиха предметни и поощрителни награди от народния представител Нели Петрова. За най-талантливите автори имаше и грамоти, като първото място във възрастовата група на по-малките ученици  от 1-ви до 4-ти клас   бе за Божидара Иванова от СОУ „Найден Геров” и Дамян Георгиев от ОУ „П. Р. Славейков”. В групата на по-големите от 5-ти до 8-ми клас грамотата отиде при Крис Николов от Националното училище по изкуствата „Добри Христов”.


    Гости на събитието бяха  Лилия Христова, директор на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” и Петя Проданова – кмет на район „Приморски”. От името на кмета на Варна Иван Портних,  Лилия Христова поздрави народния представител Нели Петрова за добрата инициатива и личната й кауза да работи всеотдайно за безопасното движение на децата на Варна. „Общината винаги ще подкрепя каузи, които пазят живота на децата и на всички граждани на нашия град”, каза Христова. Тя подчерта, че израз на грижата на общинскатата администрация под ръководството на кмета Портних е разполагането в момента на 37 предпазни съоръжения по улиците на  Варна.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв