Свързани новини

12.02.2018 16:25

Намалиха наполовина гаранцията на скандалния кмет на Септември

Видян 1448 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализираният наказателен съд в София намали на 130 000 лева паричната гаранция, наложена на кмета на Септември Марин Рачев(ГЕРБ).



Рачев беше задържан при първата акция в борба с корупцията след приемането на новите законови мерки, а прокуратурата му повдигна две обвинения - за безстопанственост и за неизгодна сделка. Според прокурорите Рачев е ощетил общината с 13 млн. лева, които са усвоени от 14 фирми, собственост на негови роднини, поели всички обществени поръчки в Септември. При обиск в нощното шкафче на кмета пък бяха открити справки от ДАНС, свързани с купуване на гласове през 2015 година в Пазарджишка област.


Кметът на Септември, който бе отстранен от поста, бе с наложена мярка за неотклонение - парична гаранция в размер на 250 000 лева. Сега обаче съдът я е намалил почти двойно - на 130 000 лв.


В определението на Специализирания наказателен съд се посочва, че паричните гаранции следва да се внесат в 10-дневен срок от уведомяване на обвиняемите за определението на съда, което е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.