проф Стоян Кушлев

Свързани новини

09.02.2024 11:51

На Нотариуса му отнехме 430 хил. лв., тогава бе с първото си ЕГН: Проф. Кушлев

Видян 928 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдът през 2008 г. постанови отнемане на имущество на Мартин Божанов - Нотариуса в размер на 430 000 лева за извършване на множество измами. Божанов в осъждан с влязла от закона в сила присъда, съмнявам се, че в я е изтърпял, заяви проф Стоян Кушлев, бивш председател и създател на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество по БНТ.



Необяснимо е как е имал 2 ЕГН-та, това са огромни пропуски и корупция в системата, каза още проф. Кушлев и уточни, че не познава Божанов. По думите му Комисията за отнемане на имущество от престъпна дейност е отнела на Божанов само пари, а измамите, за които е осъден са извършени през 1996 г. Тогава той е бил с първото си ЕГН, едно от първите дела, образувани за отнемане на имущество през февруари 2006 година, е срещу Божанов, допълни Кушлев.



Той обясни, че делото е минало през всички инстанции и съдът е постановил да му се отнемат 430 хил. лв. за измами. Трябваше да се получат съобщения от всички банки дали притежава пари в тях, от други служби дали има имоти. След нашата комисия, никой не го е безпокоил за нищо, каза Кушлев.



Според него е необяснимо как въпреки това Нотариуса се е оказал по-късно с чисто досие. Проф. Кушлев допусна, че е напълно възможно да е заради сменено ЕГН.



"Може би си е сътрудничел със службите, но не мога да кажа със сигурност. Имало е случаи с клиенти на комисията, на които е било отнето много сериозно имущество, при които някои служби се опитваха да повлияят на дейността на комисията, но аз никога не го допуснах. Получавал съм заплахи", допълни проф. Стоян Кушлев.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог