Свързани новини

13.12.2021 10:02

Мога да изкарам на печалба всичко, с което се заема. И БДЖ мога: Николай Събев

Видян 2536 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние искаме да променим нещата в посока всичко, което правим, да е във фокус на потребителя. Това заяви в студиото на "Говори сега" Николай Събев, номиниран за министър на транспорта в проектокабинета на Кирил Петков. Това ще бъде основният ни приоритет, освен нулевата корупция, тоест тези транспортни услуги трябва да носят висока клиентска удовлетвореност, допълни той.



В коментар за скандалите около АМ "Хемус", Събев заяви:



Трябва да се върнем към това, че нито един човек не е виновен, докато не се докаже от българския съд. Аз искам това да се свършва бързо и ефективно.



Предложеният за министър на транспорта е категоричен, че средната скорост на влаковете у нас трябва да се вдигне до безопасното ниво. За тези, които биха го попитали как ще стане това предвид трасето, Събев заяви:



Нека да направим един одит и да видим как се поддържа жп трасето и защо не се поддържа? Трябва да се включат много усилия в поддръжката на жп пътя, пристанищата, водния път. Ние имаме достатъчно добър бюджет за това. В бизнеса сме свикнали да работим брутално ефективно с ограничени ресурси, така че не е проблем ресурсът. Имаме достатъчно бюджет, имаме достатъчно пари.



България не е бедна държава, а много крадена държава, допълни Събев.



Той се обърна към работещите в сектора.



Тези хора, които могат да работят и имат експертиза, са изключително важни за нас, защото основният проблем в транспорта са кадрите. Ние няма да се затворим, ще предоставим услуги, които ще изискват превозвачите да работят по определен стандарт и от това ще печелят, обясни Събев.



Аз мога да изкарам на печалба всичко, с което се заема. И БДЖ мога, категоричен е Събев.



Аз смятам, че публичният транспорт трябва да бъде на релси. Ако ние успеем да дадем много добро развитие на електрическия транспорт на релси, с това ще отговорим на всички условия на зелената сделка, обясни той.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 поредния ентусиазиран самохвалко 13.12.2021 16:34

    И за сметка на кой ще бъде тази печалба?! В частния му бизнес е ясно, че е за сметка на клиентите му

  • 001 Кака Милка те предизвиква 13.12.2021 11:44

    Знам, че специалността ти е транспорт. Но понеже казваш:"Мога да изкарам на печалба всичко, с което се заема" искам да те питам нещо важно за мен и малко извън специалността ти.Как мислиш, драги господин Събев, ще можеш ли примерно,ако ти се дадат пълни права и власт, да постигнеш нивото на обществената хигиена в цяла България да се вдигне до или дори над нивото примерно на една малка Швейцария? Ще успееш ли да наложиш или принудиш българския народ, чрез твои си начини, или с добро или със строго приложими закони, глоби и други мерки, да пази и подържа природата, обществената хигиена в града или селото в които живее или посещава, така, както в дома си? То и в този "бизнес", ако се приложи строго и за абсолютно всички, както е в Швейцария, има доста пари. Жалко, че тротоарите в цяла България не са част от "транспортните" грижи на държавата. Иначе щях да те попитам, а ще можеш ли да оправиш всичките тротоари в цяла България, да станат на нивото или над нивото на Швейцария???

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за