„Искаме да сме сигурни, че [програмата] „Аполо“ не е върховата точка“ на човешките космически изследвания, заяви Мъск на събитието на Института Милкен.

Свързани новини

12.05.2024 08:00

Мъск може да е прав за извънземните: Руският космически шеф

Видян 3062 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В мнението на ръководителя на SpaceX Илон Мъск за извънземните цивилизации може да има нещо вярно, заяви генералният директор на Роскосмос Юрий Борисов.



По време на конференция на Института Милкен в Лос Анджелис, Мъск изрази предположение, че космическите сонди биха могли евентуално да открият останки от древни цивилизации в Космоса.



„Мъск е авторитет в тази област, вероятно трябва да му се вярва“, заяви Борисов, запитан за коментарите на технологичния предприемач.



През последните години Роскосмос има приятелско съперничество със SpaceX, тъй като НАСА започна да делегира по-голямата част от американските космически проекти на частната компания на Мъск.



„Искаме да сме сигурни, че [програмата] „Аполо“ не е върховата точка“ на човешките космически изследвания, заяви Мъск на събитието на Института Милкен.



Обяснявайки дългогодишния си аргумент за необходимостта човечеството да бъде „многопланетна цивилизация“, Мъск твърди, че всеки вид, който не успее да го направи, на практика само чака да бъде унищожен.


Искаме да преодолеем филтъра на Ферми, тъй като сме еднопланетна цивилизация", добави Мъск. „Ако изпратим сонди там, може да открием останки от отдавна изчезнали извънземни цивилизации.“



Въпреки това Мъск отхвърли идеята, че извънземни може да посещават Земята или да живеят сред хората, като нещо от Холивуд.



„Не съм виждал никакви доказателства за извънземни“ на нашата планета, каза Мъск, като добави, че системата Starlink на SpaceX има около 6000 сателита „и нито веднъж не се е налагало да маневрираме около НЛО“. Тази липса на извънземни посетители всъщност предполага, че „цивилизацията е несигурна и рядка“, добави той.



Мъск често е говорил за плановете си да колонизира Марс до 2050 г., като през следващото десетилетие изгради флотилия от 1000 космически кораба.  



Борисов поема Роскосмос през юли 2022 г., като преди това е бил заместник министър-председател по въпросите на отбраната и космическата индустрия. Докато Мъск превърна достигането на Марс в своя мания, Борисов оглави усилията на Роскосмос за разработване на по-тежки ракетни ускорители и изграждане на руска космическа станция, която да замени остаряващата МКС.


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.