Свързани новини

10.11.2008 10:08

Клатят стола на Юруков

Видян 1480 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Настоящият лидер на СДС Пламен Юруков трудно ще запази председателското си място на изборите за нов водач на партията, които ще се проведат на 14 декември чрез гласуване на членовете на сините по места. Това съобщиаха източници на 19`, според които на очертаващия се вот ще има коренни размествания в ръководството на партията.


Една от най-емблематичните фигури на СДС Иван Сотиров съобщи официално вчера, че се кандидатира за председател на партията на предстоящите избори. „Не ми харесва Аз-говоренето в партията, което винаги го е имало“, каза пред 19` Иван Сотиров. От думите му стана ясно, че като разпознаваем с безкористния си подход в политиката, той очаква да получи подкрепата на редовите симпатизанти на партията, както и на видни седесари, с които били от една генерация, имали близка визия за политиката, и взаимно уважение един към друг.


Вестникът научи, че освен синия депутат за лидерството в партията ще се борят кметът на Кюстендил Петър Паунов, избраникът Мартин Димитров, ексшефът на НС Александър Йорданов, бившият министър Марио Тагарински и куп други видни седесари. От изредените най-големи шансове имал Паунов. За да се кандидатира последният за председател обаче е необходимо парламентът да приеме внесената от Мария Капон поправка, според която кмет на град ще може да бъде и лидер на политическа партия. Самата Капон съобщи, че очаква това да стане до края на месеца.


В същото време шефът на синята парламентарна група Йордан Бакалов, който загуби битката за шефското място, когато бе избран именно Юруков, заяви пред 19`, че няма да подкрепи никой от посочените лица.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей

Време е малко да поукротите топката и да се вгледате в себе си

Време е малко да поукротите топката и да се вгледате в