Как легендарният гримьор Пат Макграт създаде тези емблематични лица

Свързани новини

10.02.2024 08:00

Как легендарната гримьорка Пат Макграт създаде тези емблематични лица

Видян 7987 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Измина повече от седмица, откакто красотата, създадена от гримьора Пат Макграт за ревюто на висшата мода пролет-лято 2024 на Maison Margiela, завладя въображението на всички, а интернет все още е вцепенен.



Легендарният творец, обявен за най-влиятелния гримьор в света от списание Vogue, превърна моделите в живи кукли с порцеланова кожа, тънки като молив вежди и поразително засенчени очи, устни и бузи. Но именно восъчните, гланцирани лица, които тя създаде, наистина откраднаха шоуто и породиха безброй анализи в списанията и уроци в TikTok, някои от които вече събраха милиони гледания.



По време на Instagram Live в петък, в който тя и екипът ѝ възпроизвеждат визия от ревюто на Margiela, Макграт похвали голяма част от козметичните проучвания и възстановките на феновете, добавяйки, че също така е "видяла неща, които ме държаха будна през нощта".



Тъй като продуктите, използвани от Макграт за постигане на блестящия тен, бяха забулени в тайна до предаването ѝ на живо, онлайн спекулациите достигнаха трескава фаза тази седмица. Подхранвани от видеоматериали след шоуто, на които се вижда как моделите се отърсват от нещо, което изглежда като втора кожа, някои смятат, че Макграт е използвала маска за отлепване, разредена с вода и нанесена с въздушна четка на пластове.


Други твърдяха, че ефектът на висок блясък е създаден с продукт на професионалната марка Kryolan, наречен "Течно стъкло" - теория, която толкова се хареса на интернет, че веднага се разпродаде (и се появи триседмичен списък с чакащи), въпреки че Макграт предположи, че е "невероятен", но не е "истинският продукт".


Пред CNN говорител на Pat McGrath Labs - марката за красота, основана от гримьорката - потвърди теорията за маската за лице: "Pat McGrath Labs винаги се е фокусирала върху създаването на продукти и формули, които никога не са съществували преди, и Пат и екипът ѝ работят върху една формула в лабораторията от известно време насам... Зад кулисите на Margiela тя комбинира няколко продукта за шоуто, включително маски за лице (една от които беше от краставица) и перфектното количество вода", казаха те.



Тази техника е била "най-сложната част от пъзела", продължава говорителят. "Да се уверим, че можем да постигнем високоотразително стъклено покритие, без да нарушим грима под него. Тук се намеси аерографът. Разбираме, че хората не искат да смесват тонове продукти и да купуват машина за аерограф. Ето защо ще пуснем един продукт, който ще ви осигури перфектното стъклено покритие".



На живо в Instagram Макграт и екипът ѝ разкриха няколко от осемте продукта, използвани за създаването на ефирната маска, включително маски за лице с пилинг от Freeman Beauty, Proot и Que Bella. Екипът на Макграт напръска седем-осем слоя от съставната маска върху всеки модел, каза тя - процес, който отнема много време, за да се гарантира, че стъклената им кожа няма да загуби блясъка си преди шоуто.



Още няколко тайни от майсторския клас на Макграт: За да постигне ефекта на "порцеланова основа" върху моделите със светла кожа, екипът ѝ смесва основата Sublime Perfection на едноименната линия с бяла театрална боя.


Преди аерографа художниците нанасят лепило за специални ефекти на водна основа в ъглите на устните и носовете на моделите, както за запечатване, така и за допълнителен (екстра) блясък. Самите модели също помогнаха за запечатването на всеки слой стъклена кожа, като изсушиха лицата си в процес, който отнемаше от 45 минути до два часа - каза Макграт.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен характер

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен