Василев увери, че в България има достатъчно запаси:

Свързани новини

07.03.2022 15:23

Имаме гориво за 90 дни в резерва

Видян 851 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Държавният резерв е пълен с количества горива за 90 дни, но има и допълнително търговски запаси“, съобщи пред БНР Николай Василев, шеф на Държавна агенция Държавен резерв и военновременни запаси.


 


Той увери, че в България има достатъчно запаси: „Това, което правим в момента, е да набавим още пшеница за резерва - това е хлебна пшеница и фуражно зърно“, добави той.


 


„Имаме достатъчно за месеци напред като количества засега. Колко - е въпрос на класифицирана информация. Мисли се като възможност да имаме достатъчно хлебно зърно за населението за месеци напред“, уточни още Василев.


 


"За 30 пълни дни от запасите отговаря държавата, а за останалите 60 дни отговорят компаниите производители и вносители на горива. С търговските запаси ще надхвърлим тези 90 дни", поясни той. Василев допълни, че за страната е важно в резерва да има достатъчно количества горива, хлебна пшеница, консервирани храни, питейна бутилирана вода, растително масло, лекарства и медицински изделия.


 


"За гладни години не мога да говоря за България, нямаме затруднения в доставките на горива или на пшеница, а имаме и достатъчно количества", допълни той.


 


По повод кражбата от Държавния резерв от базата от с. Поликраище Василев посочи, че изтегля количествата от резерва в складовете в Сливен и Поликраище, защото там е установена „ниската правна култура на охранителите“.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за