Кикилиас заяви, че равният достъп до морето е неотменимо човешко право.

Свързани новини

23.05.2023 13:09

Гърция прави над 250 плажа достъпни за хора с увреждания

Видян 899 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гръцкото правителство предприема значителни стъпки за приобщаване и достъпност на хората с двигателни проблеми, като прави стотици от своите плажове удобни за хора с увреждания в инвалидни колички, пише Good news network.



С помощта на разработена в Гърция система, хората в инвалидни колички вече могат да стигнат до морето без чужда помощ. Тази иновативна технология е създадена, за да насърчава самостоятелността, качеството и благосъстоянието в ежедневието на хора с увреждания.



Гръцкият министър на туризма Василис Кикилиас обяви на пресконференция, че общо 287 плажа в Гърция ще бъдат направени напълно достъпни за хора с двигателни проблеми, като се въведат основни съоръжения като паркинг, баня, съблекалня, рампи и коридори до шезлонгите, както и барове за освежаване.



Кикилиас заяви, че равният достъп до морето е неотменимо човешко право.



Той добави, че проектът на стойност 15 милиона евро се финансира отчасти от Европейския съюз и отчасти с държавни средства.



Той допълни, че напълно достъпните плажове помагат на хората с увреждания и проблеми с придвижването да се занимават с дейности като плуване, които допринасят за тяхното физическо и психическо здраве.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за