Днес в 11:16 ч. кацна самолет, който връща от Австрия в България нелегални мигранти

Свързани новини

13.02.2024 16:23

Долетяха първите върнати от Австрия мигранти

Видян 1493 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Започна се! Днес в 11:16 ч. кацна самолет, който връща от Австрия в България нелегални мигранти. Ясно лъсва реалната договорка за полудопускането на България в Шенген. Както още на 31 декември предупредих – управляват ни негодници, мижитурки – слугинаж! Това са хора, които за едно потупване по рамото от Брюксел са готови да продадат страната си. Българският национален интерес изисква да провеждаме политика по нулева миграция. А не тези от „сглобката“ чинно да кимат и да се съгласяват с всичко, което е неизгодно за страната ни, само и само да се харесат било то на Брюксел, Виена, Вашингтон или Москва.

През 2023 г. в България официално са заловени и регистрирани 15 хиляди нелегални мигранти. Три четвърти от тях вече не са у нас. Подчертавам - това е само за една година. И хайде да пресметнем, имайки предвид, че засиленият бежански поток е от 8-9 години. За този период ежегодно в България са регистрирани по 5-6 хиляди. Значи трябва да очакваме са ни върнат 50 хиляди нелегални! Това би било катастрофално за една България, която е с намаляващо и застаряващо население. Настаняването на хиляди мигранти в страната ни е заплаха за националната сигурност и само по себе си ще доведе до поредния демографски колапс.

И пак да се върна на слугинската политика, която води правителството Денков-Габриел. Ще дам пример с това, че нито една от държавите, през които преминават нелегални мигранти - Гърция, Италия и Испания - няма подобно споразумение, с което се задължава да приеме обратно мигранти, преминали през тяхна територия и отишли в други европейски държави.

Още преди две седмици предупредихме, че правителството  готви законопроект, който ще позволи на бежанците свободно да се придвижват на територията на страната, да получават социални помощи и помощи за деца, както и ще улесни процедурата да си доведат семействата у нас. Той бе публикуван за обществено обсъждане от Министерски съвет, но никой освен ВМРО не му обърна внимание.

Основният аргумент за това е хармонизиране на българското законодателство с европейското, както и изпълнение на препоръките на ЕК. Това е формален мотив, за благозвучност. Всъщност в мотивите към законопроекта е записано: Основната цел е да въведе препоръките на Европейската комисия за преодоляване на пречките пред присъединяването на Република България към Шенгенското пространство.

Препоръките на комисията, които кабинета на сглобката е готов да изпълни, ще доведат до свободно придвижване на бежанците на територията на страната, ще им даде права да получават социални помощи и да доведат семействата си. Нещо повече, българското правителство се съгласява на практика да приема обратно всички бежанци влезли от България и заловени  в Западна Европа, независимо от времето им на пребиваване. Това означава, че бежанец може да стои и 10 години на Запад, ако бъде заловен, той ще бъде върнат в България, а България ще трябва да се грижи за него до момента, в който той не реши да се върне в собствената си страна.

Сглобката не вкара България в Шенген, но вкара мигранти в България", пише бившият силов вицепремиер Красимир Каракачанов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 13.02.2024 20:18

    оф топик - Гугъл.бг, защо ли не си наврете рекламите в хемероидните ануси??? НИЕ ВСИЧКИ В ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ НЕ СМЕ ЦИГАНИ.

  • 002 Anonimen 13.02.2024 20:15

    "Това са хора, които за едно потупване по рамото от Брюксел са готови да продадат страната си. " А кой ви бие по главата да избирате мангали да ни управляват?

  • 001 Anonimen 13.02.2024 17:17

    Тези млди обучени на воено изкуство мюсюлмни от Близкия изток не са мигранти . Те са ИМИГРАНТИ . Тяхата цел е да останат завинаги на европейският континент ... а що се отнася за повечето от българските политици , тяхната цел е на всяка цена и със всички средства ( тук морал , родина и т.н. нямат значение ) да опазят това , което са откраднали до сега ...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Едно такова майско празнично се получава при вас

Едно такова майско празнично се получава при вас.