яйца с кауза на пл. Св. Неделя в София

Свързани новини

02.05.2024 09:23

Децата могат да боядисват великденски яйца с кауза на пл. Св. Неделя в София

Видян 363 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За шеста поредна година на Велики четвъртък Софийската митрополия организира от 11:00 часа днес традиционното боядисване на великденски яйца на пл."Св. Неделя" в София. В ритуала ще се включат деца от столичните училища и детски градини. Празникът ще продължи с литийно шествие от площада до храма "Света София", предаде БНР.



Велина Тонева, директор на Енорийски център към храм „Рождество Христово“ и сътрудник на белоградчишкия епископ Поликарп по социално образователни и доброволчески инициативи обясни:



"Софийска Света митрополия и организациите, които го организираме, са осигурили абсолютно всичко. Трябва родителите просто да доведат децата си, да бъдат с добро настроение и с желание да се поизцапат малко с кауза, защото всички 1000 яйца, които ние ще боядисаме в този ден, после лично ще ги занесем при служещите в болничните заведения, които избутаха много през последните години. Когато приключим с боядисването на яйцата, ще оставим една кошничка яйчица при гроба на Негово Светейшество и с дечицата ще потеглим в едно литийно шествие до храм "Света София - премъдрост божия", където ще ни очакват свещениците, които ще приемат яйцата, ще поздравят децата, ще ги благословят, ще им дадат и по един малък подарък, който ще им бъде спомен от този ден.



При дъждовно време традиция ще бъде пресъздадена в Ларгото, а празничната лития няма да се състои.



Още една инициатива на днешния велики четвъртък - от 11.00 до 14.00,  в градината „Кристал“, Столичната община организира благотворителен Великденски базар с участието на деца и възрастни хора от заведения за социални услуги на територията на София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци