Свързани новини

02.12.2010 11:14

Дебелашки шеги в министерски клип

Видян 1879 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дебелашки шеги ни заливат от 30-секундния анти-СПИН клип на Министерството на здравеопазването. В него анимиран "вирус" обяснява на непросветените, че "влиза през парадния ни вход, през задния ни двор или евентуално през свирката". За финал призовава - „Презерватирай се!", каквото е и мотото на тазгодишната кампания.


Тя е организирана от сдружение Ларго, но в нея участва и здравното министерство.


„Клипът не е минавал през одобрение от МЗ. Той е поръчан от Програма Превенция и контрол на ХИВ/СПИН за намаляване на уязвимостта сред младите хора между 15 и 29 години“, се посочва в писмо на ведомството, цитирано от dnes.bg. От него става ясно още, че мултисензацията е изработена от Фен ТВ, а ръководител на творческия екип е Камен Воденичаров. Изработката на видеото струва 11 хил. лв. и то е финансирано по Програмата със средства на Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария.


От министерството защитават продукта като казват, че „точно с този вариант клипът ще стигне до най-младите“, към които е адресиран.


Така де, „българинът може никога да не е виждал човек, болен от СПИН, да е общувал с такъв, но пък е класически простак на който му е през задния двор как се обръщат към него официалните институции в тази държава“, се казва в гневно читателско писмо писмо, изпратено до редакцията.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще се опитвате да поемате отговорности

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще се опитвате да поемате отговорности, излизащи