Свързани новини

06.09.2010 13:06

ЧЕЗ плаща 41 млн. лева дивидент на държавата

Видян 1741 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна днес с регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Ян Вавера, който информира премиера, че предстои свикване на извънредни общи събрания на „ЧЕЗ Разпределение” и „ЧЕЗ Електро”, на които ще се вземе решение за изплащане на дивидент на държавата в размер на 41 млн. лв. Той ще е за периода 2006-2009 г. Ян Вавера увери министър-председателя, че поради добрата ликвидност на дружеството това решение няма да се отрази на способността му да инвестира в развитие на мрежата.


На срещата, на която присъстваха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, заместник-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева и председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев, бяха обсъдени и вариантите за продължаване на работата на ТЕЦ – Варна, включително необходимостта от инвестиции, извършени по начин, по който да гарантират сигурността на енергийната система. Правителството и ЧЕЗ потвърдиха готовността си да работят за реализирането на меморандум, предвиждащ 40 млн. евро инвестиции от дружеството в енергийна ефективност и енергийна инфраструктура, съобщиха от пресцентъра на МС.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за