BMW i8

Свързани новини

07.11.2023 10:26

BMW i8 е най-добрата кола на Top Gear от последните 30 години

Видян 880 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Минали и настоящи писатели на страницата на сайта на Top Gear избират любимите си коли, последвани от малко математика. Ето как са гласували:

Том Форд

1 BMW i8
2 Lotus Elise S1
3 Ford Fiesta ST

"Вероятно избор на ляво поле в първия, i8. Но не мога да се сетя за кола, която е била по-предвидена или сега носи годините си с повече благодат.Това е най-недооценената кола от поколение".

Джейсън Барлоу

1 Ferrari F355
2 Фиат Мултипла
3 BMW i8

"Енцо Ферари винаги е бил човек на двигателя и би харесал 3,5-литровия V8 на F355, с неговата интелигентна глава на цилиндъра с 40 клапана и склонност към високи обороти. Но преобразяването на Pininfarina също беше умно. Това е компактен, почти абсурдно красив автомобил и по-желан от всякога".

Мат Мастър

1 Lotus Elise S1
2 Тойота Айго
3 Audi R8

"Избрах Elise, защото, за разлика от Aygo, който почти избрах вместо него, той се противопостави на вълната от нарастваща сложност, тегло и разходи в ключов момент. Лош двигател, несъвършен стил и силна миризма на лепило, той също не успя да обърне това течение, но беше много забавно в опита".

Пол Хоръл

1 Lotus Elise S1
2 Форд Фокус
3 BMW i8

"Elise S1 беше изключително ангажиращ, прецизен, отзивчив и еластичен за управление. Това идва от лекотата и твърдостта на неговата уникална алуминиева структура, вдъхната от магията на Lotus в настройката. Така че беше бързо, икономично и достъпно. Най-забележителното е, че когато почина четвърт век по-късно, всички тези качества блестяха още по-ярко. Много пропуснато".

Джак Рикс

1 Ferrari F355
2 BMW i8
3 Porsche Taycan

"Добре, ръцете горе, никога не съм карал 355, но това беше моята кола-мечта, когато бях 15-годишен и все още прави така да ми омекват коленете дори днес. Други тук са по-завършени технически или по-смели във формулата, но само един съм жадувал за най-добрата част от 25 години, откакто Кларксън го качи на италиански хълм и го нарече „най-великата кола в света, някога“."

Оли Кю

1 Bugatti Veyron
2 Ford Fiesta ST
3 Audi R8

"Моят подиум е с колите, които изкорениха греди и предразсъдъци. R8 сам направи Audi желани за нас, поколението на хилядолетието. Fiesta ST беше 17 000 паунда съвършенство в хот-хеча точно когато RenaultSport заври. И Veyron остава едно от най-невероятните постижения на автомобилното инженерство, смайващи, определящи десетилетието постижения".

Оли Брак

1 BMW i8
2 Lotus Elise S1
3 Audi R8

"Незначителни са за тези дни, тези 15 мили електрически пробег. Но нова граница през 2014 г. и i8 беше нов поглед върху това, което може да бъде един спортен автомобил. Карбонови тръби, с четири седалки и превъзходна динамика, подозирам, че BMW са продали тези революционни шедьоври на загуба. Времето ще бъде благосклонно към него".

Чарли Търнър

1 Bugatti Veyron
2 BMW i8
3 Ford Fiesta ST

"Когато най-накрая пристигна, след години на слухове и спекулации, Veyron предефинира нашето разбиране за всеки параметър на автомобилното представяне. Сеизмичното изместване, което Veyron предостави, предизвика вълни във всеки слой от автомобилната хранителна верига и означаваше, че всеки трябваше да подобри играта си, предоставяйки интелигентни решения и повече скорост, проправяйки пътя за десетилетия инженерно съвършенство".

Бил Томас

1 Bugatti Veyron
2 Toyota GT86
3 Range Rover

"Ако другите с Multipla, Focus и Elise са хора от народа, тогава аз ще бъда човек на властта. Veyron събра достатъчно сила, за да изтръгне автомобилния свят извън оста му. Тази вдъхновяваща, изключително губеща част от лудостта трябваше да спечели направо Автомобил на годината за 2015 г.... тя заслужава да спечели и Колата на трите десетилетия".

Сам Филип

1 Ford Fiesta ST
2 Bugatti Veyron
3 Ferrari 458

"Разбира се, Veyron пренаписа правилата на бързината, постави модела за бензиново задвижвани хиперскорости за следващите 20 години. Разбира се, 458 беше върхът на nat-asp суперавтомобилите. Но какво ще ми липсва най-много, когато светът се занимава с електромобили? Дървените, газирани хотхечове. Fiesta ST беше и си остава върхът на истинското удоволствие".

Роуън Хорнкасъл

1 LR Defender
2 Ferrari 458
3 Фиат Мултипла

"Представете си натиска върху горките в JLR, натоварени с модернизирането на емблематичния Defender. Сигурно е било непоносимо. Но натискът създава диаманти. А новият Defender е безумно способен и желан автомобил".

Виджай Патни

1 BMW i8
2 Ford Focus RS
3 Ferrari 458

"Усъвършенствана конструкция, прекрасен силует, обърната към бъдещето технология, превъзходна динамика... i8 беше всичко, което капсулира една компания, прокарваща нови позиции. Девет години по-късно и можете да имате такъв само за £35k".

Дан Рийд

1 LR Defender
2 Ferrari F355
3 Ford Fiesta ST

"Верните на Land Rover може и да скърбят за стария, но поне духът му продължава да живее. Зад волана вие сте и Беър Грилс, и сър Ранулф Файнс – сървайвалист със змия, с дебели пръсти, на път към края на света. Няма значение, че ще карате само до Waitrose".

ВРЕМЕ ЗА РЕЗУЛТАТИ:

Три точки за първо класиране, две за второ и една точка за трето. "Изчистихме праха" от научния калкулатор TG и класирането е както следва:

1 BMW i8 (15)

2 BUGATTI VEYRON (11)

3 LOTUS ELISE S1 (10)

4 2013 FIESTA ST (8)

4 FERRARI 355 (8)

6 LAND ROVER DEFENDER (6)

7 FERRARI 458 (5)

8 FORD FOCUS RS MkI (4)

9 FIAT MULTIPLA (3)

9 AUDI R8(3)

9 E39 BMW 5 SERIES (3)

12 TOYOTA GT86 (2)

12 FORD FOCUS MkI (2)

12 TOYOTA AYGO (2)

15 RANGE ROVER (1)

15 PORSCHE TAYCAN (1)



Източник: Top Gear



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.