На този етап България няма да вземе участие в инициативата на ЕС за незабавен трансфер на боеприпаси с калибър 155 милиметра, тъй като не разполага с такива оръдия, но не изключваме възможността Европейската агенция по отбрана да възложи и на български фирми производството на такива боеприпаси

Свързани новини

29.06.2023 14:46

Бил съм съветник в МО на Украйна: Министър Тагарев

Видян 977 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Да, аз съм работил като съветник на МО на Украйна между 2005 и 2015 г., посещавайки регулярно Киев, работейки в различни международни формати", заяви от трибуната на НС министърът на отбраната Тодор Тагарев в отговор на въпрос на Радостин Василев. Независимият депутат го попита за трудов или граждански договор с ведомството на бившата съветска република, за да е ясно дали е пристрастен към едната страна в конфликта.


Тагарев обясни, че е съветвал украинското военно ръководство как да се изгради цивилен капацитет и как да повиши военния си капацитет. "За тази си работа от украинска страна не съм получил нито 1 гривна", отчете министърът. Не каза от коя страна е получил пари за работата. Или е ясно?


Тагарев отговаря на депутатски въпроси за заявеното от него включване на България в Инициативата на ЕС за осигуряване на 1 млн. боеприпаси и снаряди за Украйна. Изслушването е по искане на БСП.


"Никога, по никакъв начин не е ставало въпрос за изпращане на военни формирования", заяви още Тагарев. Относно бойните санитари, той уточни, че става въпрос за 60 медицински лица.


“България няма да вземе участие в направлението за боеприпаси, калибър 155, защото няма такова изделие”, стана ясно от думите му.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Наред с материалната сигурност

Наред с материалната сигурност, днес ще търсите и