Атанас Чобанов

Свързани новини

23.04.2024 13:56

Атанас Чобанов: Случаят с Димитър Стоянов е провокация

Видян 650 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нито има изстрел, нито има агресия от страна на Димитър – той се е защитавал".

Това каза пред БНР главният редактор на сайта за разследваща журналистика Bird.bg Атанас Чобанов, след като журналистът Димитър Стоянов беше задържан. Причината е, че е заплашил с оръжие служител на НАП, който се е оплакал в полицията.

"Това, което е съмнително в случая, е, че тази провокация се случва в момент, в който разследваме роднина на вътрешния министър, който пък ни съди за 65 хил. лв. за предишни наши разследвания. Въпросният роднина, който се явява зет на министъра, се е подвизавал в Бургаско, като рекетирал търговци първо като служител на НАП, а след като е уволнен от НАП – с униформа и баджове на фалшив данъчен. /.../ Въпросният Шурелов е бил мъж на сестрата на Калин Стоянов, който по това време е шеф на ГДБОП.


Поинтересувахме се какво става с делото срещу фалшивия данъчен. Установихме, че то е потънало в прокуратурата и е спряно. Излиза, че няма никаква санкция срещу този човек. Задаваме си въпроса дали е имало високопоставено влияние, за да не понесе той отговорност", коментира Чобанов. И продължи:

"Направихме проверки. Вчера, преди да стане този инцидент, се свързахме с прокуратурата, с НАП, за да поискаме информация за въпросния служител – шурей или зет. Съвпадението, че Димитър е нападнат и човекът, който го е нападнал, е казал, че е служител на НАП – тук идват твърде много съвпаденията. Затова мисля, че става въпрос за провокация. Има всички белези на постановка".

В предаването "12+3" Чобанов разказа, че Димитър Стоянов му се е обадил след инцидента и му е казал, че има непредизвикана агресия спрямо него и съпругата му, докато са пазарували в квартален магазин:

"Това, което се вижда на кадрите, разпространени селективно, изрязани от МВР, е, че Димитър вади законно притежавания си пистолет, за да респектира човек, който тръгва зад гърба му и очевидно ще го нападне. В същото време, според свидетелите, го е заплашвал с най-груби изрази. Слава Богу, че Димитър го е респектирал с пистолет, а не с бойни изкуства, защото сега този човек щеше да е в "Пирогов".

По думите му раните по главата на Димитър Стоянов, които се виждат на разпространените снимки, са причинени от човека, който го е нападнал. Записът обаче не показва момента, в който Димитър е нападнат, а имаме само следващия момент – след като той го отблъсква, отбеляза Атанас Чобанов и призова да бъде публикуван целият запис.

Според него целта е Стоянов да бъде дискредитиран и задържан. Той посочи също, че е бил направен обиск в дома му.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.