В съвременния начин на живот, банковите кредити далеч не са единственият начин за получаване на заемни средства от институция. Сред най-популярните възможности и алтернативи се открояват бързите кредити, което се дължи на множеството предимства в полза на средствата, получени от небанкови институции.

Свързани новини

16.05.2024 10:38

Алтернативи на банковите кредити

Видян 385 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В съвременния начин на живот, банковите кредити далеч не са единственият начин за получаване на заемни средства от институция. Сред най-популярните възможности и алтернативи се открояват бързите кредити, което се дължи на множеството предимства в полза на средствата, получени от небанкови институции.


Вижте какви са различията между това да вземете кредит от банка или от друг кредитор в следващите редове, споделени от екипа на Cashcredit.


Различия между кредититите от банка и от небанкова институция


Всеки от вариантите предлага своите ключови предимства, които ги правят утвърдени и популярни опции за физически и юридически лица, коментират от Кеш Кредит. Основните различния се основават на следните критерии:


1.    Време


Скоростта на удовлетворение на нуждите на потребителите е ключова разлика тук. Докато при банките има по-дълги и усложнение процедури, отнемащи дни и дори седмици, при бързите заеми финансовите средства се изплащат в рамките на конкретния ден, а цялата процедура отнема минути. Това е много подходящ вариант за получаване на финансова помощ до заплата, покриване на спешни и неотложни нужди, начин за запълване на дупките в бюджета, докато получите приходите си.


2.    Размер на получената сума


Докато при заемните средства от кредитна институция съществуват по-ниски лимити, като 5-10 000 лв, при тези от банка лимитите за потребителски, ипотечни и фирмени кредити са много по-високи.


3.    Процедура и изисквания


Докато при кредитните институции доказването на кредитоспособността се извършва чрез проверка на кредитния рейтинг за броени минути, при банките такива изискванията за получаване на заем са по-високи, изискват се представени документи и други. Това значително усложнява процедурата.


4.    Кандидатстване и одобрение


Ако искате да кандидатствате за някой кредитен продукт на избрания от вас кредитор, може да го направите лесно и бързо и дори да получите одобрение до броени минути.


Това са основните разлики между бързата финансова помощ и тази, осигурена от банка. Независимо към кой начин на финансиране се насочвате, трябва да се запознаете с условията, като лихви, такси, месечни вноски, процент на оскъпяване, застраховка при безработица и други.


Предимства на бързите кредити като алтернатива на тези от банки


Този метод на финансиране е много популярен поради своите ключови предимства, като достъпност и гъвкавост – може да кандидатствате както на място, в офиса на кредитора, така и онлайн чрез сайта или дори мобилно приложение.


 Процедурата по кандидатстване, одобрение и изплащане на парите е оптимизирана, автоматизирана и краткосрочна – всички стъпки се извършват в рамките на няколко минути и получавате нужните финанси още на същия ден.


Небанковите дружества дават свобода на потребителите – могат да кандидатстват и пенсионери, целите на получаването на парите могат да бъдат всякакви, напомнят от Cashcredit.bg.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Може да се чувствате много натоварени

Може да се чувствате много натоварени със задачи през