Свързани новини

04.10.2017 12:12

Има ли офшорка Д. Добрев?

Видян 5059 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандалът с депутата Делян Добрев, нека да напомним – и клиент на прокуратурата от месеци за нерегламентирано плащане на милиони след спирането на проекта АЕЦ Белене, който премиерът основателно поиска да напусне парламента, а управляваната от Цветанов група на ГЕРБ задържа, май тепърва започва. Става дума за фирмата Форуком фонд имоти, която той е продал на офшорка с неизвестен собственик, след като е станал депутат и чиято пазарна капитализация е 1,43 млн.лв., а е спечелила напоследък обществена поръчка за 3 млн. лв. в консорциум.


И тук отново идва връзката със съпруга на първата братовчедка на Добрев, която му е била съдружничка преди офшорката, както личи от документа, който виждате – мъжът й, който хем е шеф на финансовата комисия на Община Хасково, където тя е шеф на финансовата дирекция без издържан по закон конкурс, хем печели поръчки за 100 млн. от нея и други управлявани от ГЕРБ институции. По програмата за саниране, чийто инициатор – случайно ли – е самият Д. Добрев,  Еко Традекс Груп АД е обновила до момента 6 блока и е получила над 4,8 млн. лв. Хасковската фирма е собственост на Даниел Руменов Гаргов (съпругът на първата братовчедка на Добрев, наричан още Зетя), Тенчо Христов Лилянов (съдружник на Добрев и братовчедка му) и Тодорка Иванова Минева. Всъщност мажоритарен акционер в Еко Традекс Груп АД е фирмата Форуком АД, в която акционери са Даниел Гаргов с30% и Тенчо Лилянов със 70%. И двамата са в директорския борд на Еко Традекс Груп АД, показва справка в Търговския регистър. Еко Традекс Груп АД е спечелила търгове за саниране в Харманли, Димитровград, Свиленград, Симеоновград и Любимец.


„Проблемът с модела #Кумгейт не са толкова роднинските връзки, колкото трайните (и вероятно тайните) бизнес обвързаности на Добрев с роднините му от Хасково, които се материализират като масивен достъп до публичен ресурс докато той е на власт.


Ето например, още преди да стане депутат той управлява фирма заедно с братовчедка си, "червения полковник" Величко Минев и скандално известния Тенчо Лилянов.  Добрев и жена му имат и акции в тази фирма, които продават, след като е избран за депутат. Продават ги на сейшелска офшорка. Дотук нищо незаконно. Но кой е собственик на тази офшорка? Дали не са самият Добрев и жена му зад нея? Що за компания си е свъртял "честният и почтен" гербер, за какъвто искат да ни го представят сега партийните тролове? С единия крак при червените ченгета, с другия при мутрите, а с двете ръце хванат за роднинския обръч. Жалък балкански танц”, написа във Фейсбук известният разследващ журналист и съосновател на хитовия сайт Биволъ Атанас Чобанов. И показа документ.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей