Свързани новини

13.04.2010 15:20

Любовницата на Дянков коли и беси във финансите

Видян 23219 пъти | Коментари 0
Гласували 15 рейтинг: 3.7333
много слаба слаба добра много добра страхотна

24-годишна активистка на младежкия ГЕРБ превзе ума и сърцето на Симеон Дянков, а с това и министерството му, пропищяха от финансите! 
Както Супер 19’ вече два пъти писа нейното име е Ирина Велкова. Оправната девойка с красива дълга коса била причината за замайването на пришълеца от Световната банка през последните месеци.
Всички наблюдатели твърдят, че вицето Симеон Дянков просто не изглежда на себе си. Затова и се обяви за българския Брад Пит. С очила! И призовават, както се казва в оперетата и романтичната литература:


Търсете жената


Е, намерили сме я. Хубавата Ирина седи в канцелария през две врати от министерската с табела “Началник на кабинета”. Всъщност, поради липса на образователен ценз, тя не би могла да притежава въпросния сан. Велкова си е прост съветник.  За да бъде по-висока заплатата на фаворитката, тя обаче не е на щат към министерството, а към Министерския съвет, шушукат по коридорите на ведомството.
Малката, както я наричат някои висши сановници на държавната хазна, вече се била взела толкова насериозно, че командорела от името на шефа си. Тя сама привиквала в кабинета, който и без друго май няма право да заема, шефове на агенции и им държала неописуем тон. Скастряла ги жестоко насред дума, а вместо “довиждане”, ги отпращала със “свободен си”, сякаш са във войската.
Веднъж си позволила да се отнесе по подобен начин даже с генерал Ваньо Танов. Освен, че го помним като безстрашен шеф на Националната служба за борба с организираната престъпност, той все пак може да й бъде дядо. Но уважение от Ирина никой не чака.
Даже и независимите гости. Веднъж известен бизнесмен чакал в преддверието на министъра, за да се видят по важен въпрос. Ирина, все пак играе шеф на кабинета – сиреч главната секретарка на вицето, пренареждала картините в чакалнята. Приятелят на изкуството й направил комплимент за добрия вкус, а тя го зашлевила с не особено възпитаното: “А Вие кой сте, че да давате мнение”! Човекът останал като гръмнат.


Откъде се взе девойката


Това е най-често задаваният въпрос в кулоарите на властта като сладката Ирина вече се е превърнала в легенда.
В младежкия ГЕРБ я катапултират откъм община Студентска. Тя нашумя на последните избори с непрекъснато завишаваща се активност, когато се налага. Говори се, че по онова време дамата е била близка с младия местен кмет Дилчев. Преди да стане гербаджия, той вероятно е симпатизирал на социалистите, защото собствения му баща все пак е бил червен депутат. Именно откритие на Дилчев се явява и хубавата Ирина.
Амбициозната студентка, отличила се с хард поведение по време на кампанията, трябваше да бъде наместена на престижна работа по заслуги след вземането на властта. Понеже не стана депутатка като други членове на младежкия ГЕРБ, тя бе инфилтрирана с парашут в държавната администрация. Вероятно позицията при Симеон Дянков не е случайно избрана.


Макар и млада, тя е кадър на старите кучета


в управляващата партия. Докато финансист номер едно не се числи към техния лагер.
Освен това, особено в първите месеци на мандата, беше изключително важно кой формира мнението му към нещата и хората в България, която по обясними причини той не познава добре през последните години. Ориентирането и отварянето на вицепремиера, който държи парите на държавата, при това по чисто субективен критерий е работа колкото отговорна, толкова и даваща силни властови позиции.
Цялата каша дошла свръх на американската съпруга на Дянков. Каролин Фройнд не е коя да е. Тя е еврейско момиче от сой. Татко й всъщност бил билетът за късмета на Симеон Дянков да направи кариера във Вашингтон, писа сайтът Bulgaria-news, който добави, че тя веднъж си събирала куфарите да си ходи. Нейният старец се явява един от гръбнаците на чикагското лоби, дошло на власт с президента Обама. Това обяснява и поканата на президента на Щатите към Каролин да влезе в екипа му в Белия дом. Нещо, което тя пренебрегва, за да бъде със съпруга си в България. Вероятно с недоверието към новото обкръжение на съпруга й се свързва изразеното от фамилията желание жената на финансиста да получи канцелария в министерството, което 19’ описа още есента.



Нищо ново под слънцето



Случаят Ирина не е новост в родната политика. Както Супер 19’ напомни неотдавна, легенди се носеха и за шефката на кабинета на експремиера Сергей Станишев – Ирена Борисова. Соцдепутатът Румен Овчаров даже й отдели място в речта си на последния конгрес на БСП като разказваше как разправяла кого ще отстраняват от поста му. По онова есенно време се пусна и слух, че Иренка и Сергей щели да се женят, което досега не е станало.
Във финансите също е имало подобни случаи и то не един. Най-цветният от тях е Оля Лечева – Генчева. Мулатката от Трамвай №5 придоби началнически функции с идването на НДСВ на власт. Министърът Милен Велчев й намираше различна работа на ръководни постове, тя все не се справяше, а из висшите кръгове се носеха легенди. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева