Новата хотелска асоциация вече е учредена и е вписана в Търговския регистър. Тя се казва Българска хотелска асоциация, съобщи за TravelNews Веселин Данев, който е избран за председател на организацията и е собственик на хотелите "Сол Луна Бей Ризорт" в Обзор, Melia Grand Hermitage в Златни пясъци, Melia Sunny Beach и "Сол Несебър Ризорт".

Свързани новини

14.05.2024 16:50

Бордът по туризъм свърши, роди се БХА

Видян 953 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новата хотелска асоциация вече е учредена и е вписана в Търговския регистър. Тя се казва Българска хотелска асоциация, съобщи за TravelNews Веселин Данев, който е избран за председател на организацията и е собственик на хотелите "Сол Луна Бей Ризорт" в Обзор, Melia Grand Hermitage в Златни пясъци, Melia Sunny Beach и "Сол Несебър Ризорт".

Учредители са "Албена" АД с изпълнителен директор Красимир Станев, "Грифид хотели" (на хотелиера в Златни пясъци Гриша Фиданов), "Св. Св. Константин и Елена" АД, строителната фирма НИКМИ (притежаваща "Гранд хотел Милениум София", "Гранд хотел София" и други обекти по Българското Черноморие), "Тера Уей Инвестмент Груп" ЕООД (собственик на хотелите "Хаят" на Валентин Златев), "Галакси инвестмънт груп" (собствениците на "Винпром Пещера", които притежават хотелите "Интерконтинентал София", "Хилтън София" и обекти в Слънчев бряг), "ДИТ хотели" (на Румен Чандъров, който държи хотели в Слънчев бряг), "ДАС хотели" (на бургаския бизнесмен Стоян Караненов, който държи "Гранд хотел Приморец" в града и още обекти в Бургас и в София), "Болкан холидейз" (с хотелите Four point by Sheraton в Слънчев бряг и Банско и "Кемпински" в Банско), "Дюни" АД (на Людмил Стойков, който държи и "Астера" в София - бивш "Родина"), "Сол Луна Бей Ризорт" в Обзор, Melia Grand Hermitage в Златни пясъци, Melia Sunny Beach и "Сол Несебър Ризорт" на Веселин Данев, MPM хотели (на Милко Рушанов и Мартин Петков, които имат обекти по Черноморието и в Банско), Венцислав Танчев (собственик на хотелите Modus във Варна и Wave resort край Поморие).

Целта на новата асоциация е да насърчава и подпомага развитието на хотелиерството, като част туристическия сектор в България; да защитава правата и интересите на членовете си пред държавни, общински, административни и други органи и организации, пише в Търговския регистър. Тя ще изработва стратегии и програми за развитие на съответните пазари и популяризиране на търговската дейност на членовете си и ще осъществява посредничество в комуникацията между Министерство на туризма и други административни органи и търговските партньори.

Също така ще популяризира модерни търговски практики и технологични решения; осъществяване на сътрудничество с други браншови организации;  оказване на съдействие за решаване на проблеми в областта на хотелиерския бизнес; стабилизиране на хотелиерския туристически бранш от маркетингова гледна точка. Ще осъществява активен диалог с български и европейски институции, специалисти, журналисти, за популяризиране на България като туристическа дестинация. Освен това ще създава условия за сътрудничество на заинтересованите публични институции, неправителствени организации и предприятия за развитие на хотелиерския туристически сектор в България.
Българска хотелиерска асоциация ще участва в национални и международни програми; подготовка на проектни предложения, осигуряване на партньори и подпомагане. Осъществяване на помощ при проблеми, свързани с развитието на хотелиерския сектор.

Управителният съвет е съставен от Веселин Данев, Венцислав Танчев, Красимира Стоянова, Милко Рушанов, Таня Генева, Росица Венева и Живко Иванов.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей