Милена Методиева, директор на регистрационно-приемателния център в София

Свързани новини

11.03.2024 09:25

Боят в Центъра за бежанци в София започнал след забележка заради силна музика: Директорът

Видян 1347 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Конфликтът в Центъра за бежанци в "Овча купел" е възникнал заради силна музика. Това каза в ефира на „Здравей, България” Милена Методиева, директор на регистрационно-приемателния център в София.



Тя добави, че спречкването се е случило между лице, което е дошло на гости при свой братовчед, и 10 момчета, настанени в центъра. Гостът направил забележка на бежанците заради силна музика и така започнало спречкването.



Тя уточни, че пропускателният режим в центровете на Държавната агенция за бежанците е отговорност на охранителната фирма, с която имат договор.



„В момента се изяснява как лицето е влязло вътре, поискали сме обяснения от служителя на смяна. Може да се допусне човешка грешка, тъй като понякога влизат по 4-5 момчета заедно. В момента пропускателният режим е от 9.00 до 19.00 часа. Посетителите се проверяват, данните им се записват”, каза още Методиева. И беше категорична, че пребиваващите в центровете имат респект от полицията, но не и от охраната.



Темата коментираха и бившият зам.-министър на вътрешните работи и експерт по сигурността Филип Гунев и председателят на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов.



Двамата припомниха, че освен в Центъра за бежанци в петък, сбиване имаше и на бул. „Витоша” в София. В боя там участваха българи и граждани на Великобритания.



„Двата случая нямат нищо общо. Подобни неща се случват всеки ден някъде в България. „Витошка” е много централно място, всички знаем, че оттам минават страшно много и различни хора. Не бива да си затваряме очите, че в Европа има проблем с миграцията и престъпността”, поясни Гунев.



„България е туристическа държава и ако тръгне ескалация на напрежението между българи и чужденци е изключително опасно. Темата не трябва да се преекспонира, но не трябва и да се неглижира”, смята Божилов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес имате нужда от помощ

Днес имате нужда от помощ. Бъдете толерантни към