"Град Елиникон отразява нова парадигма на живот, работа и наслада от живота край морето", заяви ексклузивно пред Robb Report главният изпълнителен директор на гръцкия холдинг за недвижими имоти LAMDA Development Одисеас Атанасиу.

Свързани новини

14.04.2023 07:48

Гърция строи нов мегаполис на стойност 8 милиарда долара на брега на морето

Видян 3182 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Родина на демокрацията, западната цивилизация и сувлаки, Атина отдавна е град, изпълнен с възможности.



Затова е логично, че скоро в него ще се появи нов устойчив мегаполис, обявен за най-големия проект за градско възстановяване в европейската история. Разположен само на 20 минути от руините на Акропола, на мястото на бившето летище и олимпийския стадион, Елиникон не само ще вдъхне нов живот на гръцката столица, но и ще служи като самостоятелна дестинация.



Точните срокове за завършването на строежа, който се изгражда с частни инвестиции в размер на 8,2 млрд. долара (8 млрд. евро), все още не са определени, но градът на бъдещето в крайна сметка ще предложи луксозни хотели и международно признати ресторанти, както и най-големия търговски район в Европа и обширен крайбрежен "умен парк" с площ 1500 акра.



"Град Елиникон отразява нова парадигма на живот, работа и наслада от живота край морето", заяви ексклузивно пред Robb Report главният изпълнителен директор на гръцкия холдинг за недвижими имоти LAMDA Development Одисеас Атанасиу.



Разположен в най-големия от трите хангара на летището, Центърът за преживявания вече дава представа за това, което предстои да се случи на Елиникон, чрез серия от виртуални изложби.



"Разположен в хангар, обявен за модерен паметник от гръцкото министерство на културата, Центърът за преживявания на Елиникон възвестява нова ера за бъдещия просперитет и иновации на Гърция", каза Атанасиу. "Това е най-добрият начин да се запознаете с проекта точно сега, в световен мащаб, който ще промени начина, по който хората мислят за интелигентното градско развитие, устойчивата търговия на дребно, отдиха, туристическите преживявания и крайбрежния живот за години напред."



Един от интерактивните модели на изложбата "Живот в нова ера" в центъра използва повече от 25 000 отделни части, за да подчертае зелените площи, проектите от ново поколение и инфраструктурните проекти на Елиникон. Посетителите могат също така да плават по крайбрежието на борда на симулирана моторна лодка в изложбата "Живот край морето" или да разгледат Ботаническата библиотека, която симулира флората на парка. Можете дори да направите виртуална разходка из "Кулата на нощната градина", която имитира парка през нощта с поредица от светлинни ленти, звуци и аромати.



Елиникон ще бъде открит поетапно. Първата фаза, включваща жилищна кула и галерия за търговия на дребно и заведения за хранене, се очаква да бъде открита през 2025 г. Тя ще бъде последвана от стартирането на спортен комплекс, яхтено пристанище и транспортна система от следващо поколение.



"Ellinikon демонстрира проект с глобално въздействие, който също така ще генерира огромна инвестиционна стойност и ще създаде хиляди работни места за гръцката икономика", добавя Атанасиу. "Центърът за преживявания е вдъхновяващ символ на това, което предстои да се случи за Гърция и света."


Източник: robbreport.com


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за