Свързани новини

18.08.2021 17:01

Бюджетната комисия в НС няма да бърза с актуализацията

Видян 3064 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новосформираната бюджетна комисия ще покани служебния министър на финансите Асен Василев на заседанието си в четвъртък, за да му зададе множество въпроси около изготвената от него актуализация на бюджета за тази година, предаде Сега.



Депутатите от ИТН, ГЕРБ и ДПС обаче заявиха, че няма да бързат и категорично няма да се поддават на натиска да приемат корекция на бюджета в много кратки срокове.



"При всички положение актуализация на бюджета е необходима. Но в законопроекта на служебното правителство има много неясноти, липсва аргументация за част от допълнителните приходи, а в разходната част има много неща, които не е ясно за какво ще бъдат похарчени", заяви председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от ИТН.



Освен изслушване на финансовия министър Каримански смята, че е важно да се вземат позициите и на всички заинтересовани страни. Все пак според него корекциите в бюджета може да се случат до 3 седмици.



От думите на Каримански стана ясно, че в парламента ще бъдат разгледани още два законопроекта за актуализация на бюджета. Засега обаче е наличен единствено вариантът на служебния кабинет, заедно с двата по-малки бюджета на ДОО и здравната каса. Номинираният за финансов министър депутат от ИТН Пламен Данаилов заяви преди време, че партията му има свои предложения за актуализацията.



От ГЕРБ, БСП и ДПС също смятат, че в законопроекта на служебния кабинет има



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.08.2021 06:39

    АНАНИЕВ ДА СЕ ОТТЕЧЕ В КЛОАКАТА НА ФИНАНСОВАТА ИСТОРИЯ НА БГ!!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за