Свързани новини

12.04.2009 12:21

5 фирми, сред които "Новера", започват почистване на проблемните столични райони

Видян 2362 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Националния кризисен щаб Тодор Модев издаде заповед, с която възлага на фирмите “Искър 2000”, Содос, ДП “Строителство и възстановяване” и ДП “Транспортно строителство и възстановяване” и ТД “ Новера” АД да започнат незабавно осъществяване на всички необходими дейности и действия по сметосъбиране, сметоизвозване, миене, дезинфекция, ръчно метене и извозване на едрогабаритни отпадъци на територията на Столична община, съобщиха от щаба.


Ръководствата на фирмите, сключили договори със Столична община, които Тодор Модев очакваше на среща по-рано през деня, не уважиха неговата покана, въпреки първоначално изразеното съгласие. Целта на тази среща бе да се получи ясна картина за актуалната ситуация с отпадъците в столицата във всичките 24 района и да се набележат конкретни действия за подпомагане дейността на тези фирми. По-късно, членовете на НКЩ се срещнаха с ръководствата на фирмите, които нямат сключени договори със Столична община, но разполагат със специализирана и автоматизирана техника и човешки ресурс. Мобилизираната техника е 312 специализирани машини за сметосъбиране и сметоизвозване. Тодор Модев изиска от “Чистота-Искър” ЕООД и Депо за строителни отпадъци, кв. Враждебна с оператор “Софинвест” строг ред и отчетност, при който ще бъдат разтоварвани камионите със строителни и други отпадъци. Той издаде заповед и за осигуряване на денонощен режим на работа на сметището в Суходол. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за