Свързани новини

22.05.2019 09:26

10 лв. само за някои от жертвите в Своге от Бул Инс

Видян 2071 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандално ниски обезщетения са изплатени на трима от наследниците на загиналите при катастрофата край Своге, съобщиха от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи (АПК). По 10 лева получиха роднините на жертвите от компанията Бул Инс, в която са били застраховани местата в автобуса. Застрахователят отказва да изплати по големи суми с аргумента, че не са спазени правилата за превоз на пътници. От Бул Инс заявиха, че автобусът не е изпълнявал случаен превоз, което е условие, за да платят обезщетение.


От АПК коментираха, че ако има нарушения на пътния лист или на други транспортни разпоредби, с това трябва да се заеме Автомобилна администрация. Не трябва да създава проблем за плащането по валидна полица.


В отворено писмо до премиера Бойко Борисов, омбудсмана Мая Манолова и медиите близките на жертвите определят случващото се като "черно петно за цялата държава". "Поведението на този български застраховател (Бул Инс) ни кара да се чувстваме унизени и огорчени, без вяра в справедливостта и закона”, заявиха роднините на загиналите. Те са категорични, че ще заведат дело срещу компанията Бул Инс в основата, на която има кадри от СИК.


Комисията за финансов надзор (КФН) обяви, че има шест жалби от близки на загиналите в катастрофата. По две жалби срещу застрахователното дружество вече са приложени  принудителни административни мерки да изплатят обезщетение от по 50 хил. лв., но дружеството ги обжалва пред Административния съд. По още четири жалби предстои да бъдат издадени такива мерки следващата седмица.


Изплащането на сумата от 10 лв. обезщетение за пътник в катастрофиралото превозно средство е противозаконно, защото законът изрично е предвидил минимална сума от 50 хил. лв. за всеки пътник, считат от КФН.


След медийния резонанс за унизителните 10 лв.  от Бул Инс обявиха, че ще изплатят въпросните 50 хил. лв. на близките на загиналите. Застрахователите обаче не са се отказали от намерението да водят съдебни дела.


Изпълнителният директор на Бул Инс Стоян Проданов обясни за bTV, че това в „еднолично, морално решение на компанията”, но те остават убедени в правотата си, че няма юридически аргументи да изплатят обезщетения на стойност от по 50 хил. лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а