Свързани новини

18.04.2019 11:34

Защо Горанов не дава оставка за часовника си за 19 бона?

Видян 7418 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Президентът на Германския футболен съюз (DFB) Райнард Гриндел, влиятелен депутат от партията на Меркел преди да заеме спортния пост преди по-малко от 3 години, подаде оставка заради часовник от 6000 евро, който е получил за подарък.


И това е, въпреки факта, че Футболният съюз, също като нашия, не е държавна, а е частна организация. Въпрос на чест!


Другото му прегрешение са недекларирани, пак подчертаваме – в частната организация, 78 000 евро приход - дребна работа на фона на неговия годишен доход от над 500 000 евро или 1 милион лева.


На този фон напомняме, че от 6 месеца финансовото министерство мълчи, след многократното поставяне – включително и официално, на въпроса за цената на любимия часовник на нашия финансов министър Горанов. Той е марка Ulysse Nardin, която е предпочитана от бизнесмени като Жоро Шопа и от носителки на короната Мис България.


Моделът Maxi Marine, който многократно е бил демонстриран по супер видим начин при публичните появи на Горанов, в зависимост от усложненията, обкова и каишката може да варира по цена от 6000 евро или 12 000 лева, което са 3 заплати на български министър, през 19 975 лева, та и до 26 241, 25 лева.


Въпросите, които възникват са 2:


Ако си го е купил Горанов, как си го е позволил?


Ако му е подарък от кого е и защо?


Има и трети вариант – да го ползва безвъзмездно, както апартамента от 181 кв.м с гараж в комплекса на шефа на КРИБ и нов собственик на Нова телевизия Кирил Домусчиев и брат му в жк Изток, на метри от суперлуксозните домове на Цветан Цветанов и Цецка Цачева, които подадоха оставки заради някои несъответствия, свръзани с жилищата.


КПКОНПИ, чиито шеф и зам.-шеф също се оказаха с подозрително евтини жилища – 3-етажен апартамент на единия и жилище за 151 евро на кв.м плюс „остъклена тераса” – реално още 244 кв.м жилищна площ на другия, оневини Горанов по казуса, въпреки ред дори чисто процедурни нарушения – например „забравен” да декларира апартамент, който фигурира в Имотния регистър.


А министърът се оправда, че не живее в някое от трите си собствени жилища, а безвъзмездно в имот на съпругата на неговия познат, когото нарича „кръстник”, понеже децата му ги било страх от земетресение.


НАП не проверява има ли укриване на данъци при това невземане на наем от несвързани по роднинска линия – такава, каквато я приема закона, където понятие „кръстник” не съществува – лица! Още повече, че синът на хазяйката му е назначен в управляваното от Горанов министерство на финансите, което не се стори конфликт на интереси на КПКОНПИ.


Според цените на комплекса ЕСТЕ квадратният метър там се отдава за 10 евро на месец, т.е. 1810 би струвало жилището на министъра, което той ползва безплатно. Умножено по повече от 6 г. – той декларира, че живее в него от 2012 г., сумата надвишава 250 000 лв. Само напомняме, че 78 000 евро или точно  152 555 лв. е прегрешението, заради което шефът на частната организация Футболен съюз на Германия се оттегли от поста си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а