Свързани новини

14.04.2019 20:00

Станишев влезе евролистата след прегласуване

Видян 4509 пъти | Коментари 8
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тайно гласуване пренареди листата на БСП  за ЕП. Според първоначално обявения вариант лидерът на ПЕС Сергей Станишев се оказа вън от нея. Заседанието на БСП, което продължи повече от 10 часа върна номинацията му. Той получи избираемото 5-о място. Водач остава депутатът и журналист Елена Йончева. Късният пленум на БСП обаче размести всички останали посочени имена.


Изненадващо двама млади социалисти се изкачиха след тайния вот на второ и трето място - Петър Витанов и Цветелина Пенкова, които бяха събрали по 97 гласа. Именно те двамата изместиха подредените от ИБ на БСП Янаки Стоилов  и Деница Златева. Стоилов от 2-ро остана чак на 12-то място и впоследствие се отказа.


Шефът на кабинета на президента Иво Христов запази първоначално отреденото си 4-тото място от гражданската квота. Иван Кръстев зае 6-о място след балотаж със Станишев.  7-о място в листата заема Деница Златева, 8-о - Румен Гечев.  Първоначално те бяха на трето и пето място.


Ето окончателния вариант на листата на БСП за евроизборите:


 


1. Елена Йончева


2. Петър Витанов


3. Цветелина Пенкова


4. Иво Христов


5. Сергей Станишев


6. Иван Кръстев


7. Деница Златева


8. Румен Гечев


9. Момчил Неков


10. Велизар Енчев


11. Димитър Данчев


12. Янаки Стоилов


13. Тодор Стоилов


14. Валери Жаблянов


15. Антон Кутев


16. Мариела Модева


17. Емил Христов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Anonimen 30.06.2019 14:08

    моля, разяснете правилата за гласуване.по- специално интересува ме начина, по който може да пратим станишев назад в листата чрез масово преференциално гласуване.

  • 007 Anonimen 30.06.2019 14:08

    всички симпатизанти на бсп трябва да се мобилизират и да гласуват преференциално за следващите от листата, например за златева.не съм сигурен какво става ако се зачертае например -станишев.

  • 006 Anonimen 30.06.2019 14:08

    силно мотивиран съм да спомогна за отстраняването на станишев, който има главен принос за разбиването на бсп и царуването на борисов. дайте инфо за правилата на преференциалното гласуване.герб не трябва да победи.приветствам нинова за мъжеството и.

  • 005 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Голяма грешка е избора на Станишев .Тои е бита карта ,колко глупости сътвори .

  • 004 Anonimen 30.06.2019 14:08

    За да се гласува преференциално, следва в квадратчето със съответния номер на кандидата да се постави отметка - Х или чавка. Преференциалния вот дава предимство на избрания и го поставя по-напред в листата. Това е начина да бъде отстранен СерГЕЯ. Иначе, Нинова много добре си отигра картите. Сега, ако има провал на изборите, вината ще е на СерГЕЯ, Гергов, Дъбов и останалата стара измет от БКП. Нинова ще има след това картбланша да измете всички боклуци от БСП, виновни за евентуалната загуба. Надявам се, БСП да спечелят, а не да загубят изборите. ГЛАСУВАЙТЕ МАСОВО И С ПРЕФЕРЕНЦИЯ !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!