Свързани новини

16.03.2019 10:28

Мюфтийството свърза атентата в Нова Зеландия с езика на омразата у нас

Видян 2251 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


От името на мюсюлманската общност в България Главното мюфтийство на Мюсюлманско изповедание остро осъди извършените терористични актове срещу джамиите в новозеландския град Крайстчърч, при които загинаха повече от 50 души по време на петъчна молитва.

Говоренето на ангро от политиците за извличане на политически дивиденти, използването на езика на омразата и откритите призиви за разединение на обществото от отделни крайнодесни или крайнолеви организации в последните 10-15 години ето че си дават плодовете, се казва в декларацията.

Мюфтийството подчертава, че огромна тежест пада върху средствата за масова информация, обществениците и интелектуалците, които оформят общественото мнение и констатира провал във всички направления по отношение на хуманизма и човешките права.

Ръководството на мюсюлманското вероизповедание призовава медиите да не прибягват към разпространение, публикация или допускане на говорене, подбуждащо омраза към религиозните общности, малцинствата и към всички хора като цяло.

"От манифеста на терориста от Крайстчърч разбираме, че силно е повлиян от Балканите и Европа, а ние всички знаем, че Балканите са буре с барут. С оглед на това ние, живеещите векове наред в тези земи, сме длъжни да запазим добрия тон, съвместното съжителство и мира на света за нашите деца и бъдещите поколения. Омразата, враждебното отношение, оправдаването на ненавистта, расизма, ксенофобията, антисемитизма, ислямофобията или други видове омраза, подхранват предразсъдъците и води до тежки последствия. Политическата и медийна пропаганда основана на омраза и расизъм провокира насилие срещу определени хора и за съжаление винаги се намират такива, които да се влияят от това", се казва в декларацията на мюфтийството.

 Източник: Гласове




 

 

 









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    мюфтийството в Нова Зеландия също ли не си плаща данъците?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.