Свързани новини

12.03.2019 18:04

Горанов предложил опрощаването на мюфтийството. Другите религии не дължат нищо

Видян 2735 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стенограма от декемврийското заседание на ресорната комисия в НС, когато депутатите гледаха измененията в закона за вероизповеданията разкрива, че  данъчна амнистия от 8,3 млн. лв. за Главното мюфтийство е била договорена още м.г.. Публикувана с огромно закъснение, тя разкрива, че предложението за опрощаване на данъчните задължения е дошло от Министерството на финансите, по лично нареждане на финансовия министър Владислав Горанов, както уточнява депутатът от ДПС Йордан Цонев Цонев, цитиран в парламентарната стенограма.



От протокола от заседанието на комисията от м.г. става ясно, председателят й Красимир Велчев от ГЕРБ два пъти заявява, че има взето "политическо решение" за приемането на текстовете за опрощаването на задълженията към държавата. Т.е. сделка и коалиция ГЕРБ-ДПС има де юре, и де факто. От финасовото министерство отказаха да ни дадат разбивка - кое вероизповедание колко дължи, тъй като информацията била лична. Представителят на БПЦ  митрополит Гавриил, заявяви пред депутатите, че църквата няма дългове.  


Всъщност единственият длъжник е мюфтийството с 8,3 млн. лв. Удостоверение на НАП, представено от Фрог доказва, че опростеният дълг на Главното мюфтийство е 8 249 461, 40 лв., а не 8 109 000, както твърдяха управляващите. Това на практика означава, че депутатите, които уж гласуваха да се опрости дълга на всички вероизповедания в размер общо на 8 267 000 млн. лв., колкото цитира като борч ексмюфтията Недим Генджев, всъщност са са опростили само дълга на Мюфтийството.


Самите поправките са предложени от Цветан Цветанов от ГЕРБ и лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, те обаче не са подкрепени от работната група. Внесени са в последния  момент от страна на финансовото министерство. "Въпросът е фискален и той е решен от министъра на финансите", посочи Цонев.  


  Излиза, че Горанов с лека ръка зачерква задължения към хазната за над 8 млн. лв. В същото време финансовият министър засилва абсурдни спецакции на НАП, като тази при която бяха изловили 1,50 лв. от неиздадена бележка, платени от баби, репетиращи в селски танцов ансамбъл. За 67 стотинки пък със седмици беше затворен цял хотел за ЧНГ и държавата изпусна десетки хиляди лв. ДДС и данък печалба. По-рано той отказал да направи инвестиция от 2 млн. лв. в реклама на туризма, което иначе неминуемо би осигурило многократна възвръщаемост - поне 250 млн.лв.  Държавата ще загуби над 8 млн. лв., при условие, че затвориха 19 болници в страната за общ дълг на такава стойност, които можеха да бъдат спасени.


Задълженията, които  управляващите ще опростят, всъщност са и от дела, които тя печели срещу Мюфтийството. То се опита да заграби имоти, представяйки ги за вакъфски, макар да има над 4700 налични и над 30 млн. лв. доход от тях!  Държавата се отказва от вземания, които вече е доказала със съдебни дела и ще поеме разноски на многократно загубилата страна. Всичко за наша сметка.


С представената стенограма на практика се опровергава яростното отричане на управляващите, че има договорка между ГЕРБ и ДПС за опрощаване на 8,3 млн. лв. на имамите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 ТАТЯНА ПАПАЗОВА 30.06.2019 14:08

    ВЕЗЕТОТО ОТ ГЕРБ ПОЛИТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ ДА СЕ ОСВОБОДИ МЮФТИЙСТВОТО ОТ ДАНЪЧНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ Е ГРУБО НАРУШАВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ! РЕПУБЛИКАНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ЕДНА ДЪРЖАВА, ЗАДЪЛЖАВА ИЗБРАННИЦИТЕ НА НАРОДА ДА СЛУЖАТ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ, А НЕ ОБРАТНОТО !!! ГЕРБ СЕ САМОРАЗОБЛИЧАВА КАТО ПАРТИЯ НАД НАРОДА, А НЕ В СЛУЖБА НЕМУ ! ПОРЕДНИЯТ АНТИНАРОДЕН АКТ Е ТОТАЛНО НЕПРИЕЛИВ В УСЛОВИЯТА НА НАРОДОВЛАСТИЕ, КОЕТО ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ! НЕПОНОСИМО Е НАРОДЪТ, КАТО КРАЕЙН ЗАДЪЛЖЕН ПО ДЪРЖАВНИТЕ ПЛАЩАНИЯ ДА БЪДЕ ЗАСТАБЯН ПО КАКЪВТО И ДА БИЛО НАЧИН ДА ЗАПЛАЩА ДЪЛГОВЕ, НА ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА, КОИТО НЕ ГО ПОЛЗВАТ ! ДИКТАТУРАТА НА ГЕРБ И ЛИЧНО НА ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ СА НЕ ПРОСТО ОСЪДИТЕЛНИ ... ТЕ СА НЕСЪВМЕСТИМИ С МОРАЛА НА ВСЯКО ,,ЩО ГОДЕ,, ДЕМОКРАТИЧНО ОБЩЕСТВО ! ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОИСКАТ ПРАВАТА СИ РАНО ИЛИ КЪСНО И ТОГАВА УПРАВЛЕНЦИ КАТО БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ ЗАЕМАТ ЗАСЛУЖЕНОТО СИ МЯСТО В ЗАТВОРА ... А ДОТОГАВА, СПОМНЕТЕ СИ МИЛИ, МОИ БРАТЯ И СЕСТРИ, ЧЕ ВИЕ, ЧЕ НИЕ СМЕ СУВЕРЕНЪТ НА ТАЗИ СТРАНА !!!!!

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Госпожо Папазова, Не бъдете наивна.Това са печени ,от десетки години бандити от които очаквате морал.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    дали на мошеник държавните ни пари и разполага като бей,а пенсиите са оставили на 200лв-пълен идиот,да се съди тоя разбойник

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв