Свързани новини

16.02.2019 07:52

Лавров предупреди САЩ да не нахлуват във Венецуела

Видян 2001 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският външен министър Сергей Лавров по време на телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Майк Помпео предупреди да не се допуска каквато и да е намеса във Венецуела , заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.


Тя посочи, че по време на разговора с Помпео-Лавров, иницииран от американската страна, „той е предупредил да няма никаква външна намеса във вътрешните работи на Венецуела“, пердаде pogled.info.


„Въпросът е какво иска американската страна. Ако тя търси промяна в позицията на Русия, това едва ли е осъществимо“, отбеляза Захарова, като подчерта, че позицията на Москва „ ...не се основава на моментни опортюнистични съображения“. Според нея Москва стои на страната на международното право и държавния суверенитет в съответствие с принципите на Хартата на ООН. „В този смисъл Русия е готова за диалог с всички, включително и с американската страна“, добави Захарова.


„По принцип всичко говори в полза на избора на Белия дом на остър конфронтационен сценарий във Венецуела с използване на сила. Струва ми се, че това не може да се скрие“, заяви Захарова, отбелязвайки, че Вашингтон използва всички средства за информация и психологически натиск, включително манипулация, провокативни подхвърляния в пресата, както и пряко изнудване и подбуждане към омраза.


„ Венецуелските военни открито са склонни да се бунтуват. (...) Какво морално право имат Съединените щати, че да спорят за демокрацията и правните основи, както в рамките на определена държава, така и на международната арена? Нямат!“, - заключи тя.


Съединените щати призоваха венецуелската армия да се закълне във вярност на самозвания „президент“ на Венецуела Хуан Гуайдо. Москва заяви, че призивът на Съединените щати към венецуелската армия да промени клетвата е „нечувана намеса“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.