Свързани новини

15.01.2019 14:42

Съдружник на Гинкини шеф на фирма с 1,350 млрд. лв от кабинета

Видян 4428 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Лицето, което стои зад Гинка Върбакова, същото ли е, което стои зад Автомагистрали АД?”, запита депутатът и говорител на БСП Елена Йончева, по повод на получените от фирмата средства за ремонт на АМ Хемус. "Правителството отдели 1,350 млрд. лв. за строителство на 134 км. магистрала”, припони Йончева. Тя е категорична, че става дума за грабеж по схема за сметка на данъкоплатеца.


Депутатът обясни, че  тази схема съдържа 5 стъпки. Първата стъпка е , че правителството дава 1, 350 млрд. лв. без одобрение на НС и без обществена поръчка за 134 км. от  АМ Хемус. "Такава практика в Европа не съществува. Това означава, че тази цена е хвърчаща, защото всеки терен е уникален", подчерта Йончева.


Като втора стъпка тя посочи, че за да бъде извършена тази схема, трябва да бъде наета държавна фирма, но условието е тя да няма капацитета да извършва такова строителство и да се използва като "черна кутия", през която да бъдат преразпределени 1,350 млрд.  лв. на съответните предварително избрани фирми. По думите й с избора на държавната фирма Автомагистрали, която не извършва строителна дейност, е изпълнена третата стъпка.


"Четвърта стъпка - Автомагистрали не обявява обществена поръчка, а раздава 1,350 млрд. лв. чрез рамкови договори на избрани фирми", обясни тя.


На пето място Йончева посочи, че за да се направи тази схема, трябва доверен човек в Автомагистрали. Тя припомни, че през 2017 г. за изпълнителен директор на фирмата е назначен Стоян Беличев, който е бил съдружник със Славчо Върбаков (съпруг на Гинка Върбакова) във фирма Атлаз -3-Груп и с Малина и Крyстинка Върбакови в СИМИ Груп.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    браво на йончева.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    блестящ коментар.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    за съжаление почти нищо не се случва след множество разкрития.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви