Свързани новини

11.01.2019 09:28

Мегаскандал в мисията ни в Лондон

Видян 9075 пъти | Коментари 3
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Традицията на българската администрация да подслонява роднини и приятели се е пренесла и в представителствата ни зад граница. Комуникаторът на посолството ни в Лондон Надя Евангелатова укрива в институцията сина си, който преди това е бил е арестуван за педофилия от английските власти и е държан в арест, съобщи Блиц.


В интеренет пространството вече иронично отбелязаха, че филмът Мисия Лондон се претворява по свеообразен начин в реалния живот. Сега в главната действаща роля е лелята на шефката на външната комисия на НС, а всъщност - зъболекарка на шега на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов - Джема Грозданова.


 


Арестътът на младежа е станал месеци преди Евангелатова да бъде изпратена на мандат в английската столица, посочва Блиц. Той е бил задържан от полицията в Бирмингам, където е студент. И до днес младежът имал пристъпи на параноя, че е следен тайно от британската полиция. Лондон обаче разбира ново за себе си значение на понятието „български чадър” и арестът е надлежно прикрит, а Евангелатова се озовава на мисия в британската столица. По протокол комуникаторите са най-пазените хора от всяко посолство и не трябва да имат абсолютно никакви зависимости от местните власти и дори досег с тях. Но явно случаят не е такъв. Сега обаче информацията за този случай е изтекла и се превръща перманентна бомба със закъснител, която може да прерасне в шумен скандал. Така или иначе МВнР ще трябва да реши гафа по възможно най-тих и дипломатичен начин.



Служителката действа в комбина с консулката Надя Кръстева, с която чрез заплахи тероризират цялото посолство и българските граждани. Само за изминалата 2018 г. срещу консулката има множество подадени сигнали и свидетелски показания до МВнР от български и чужди граждани за дискриминация и трудови нарушения, но не им е даден ход с помощта на зам.-министър.


В крайна сметка сигналите се потулват, което е административно нарушение и злоупотреба с публична власт. Отделен въпрос са липсата на адекватна защита на нашите сънародници зад граница и неизпълнение на длъжностните задължения. Друга нередност според запознати е, че съпругът на Евангелатова по документи се води цялата 2018 г. придружаващ я в Лондон и като такъв получава пари, но всъщност си живее в София, което лесно може да се провери от ДАНС и МВР. Само по себе всичко изброено може да бъде тълкувано, като пореден пример  за конфликт на интереси.   Иначе още от 2009г. съществува регламент по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси /ЗПУКИ/, който сега може да бъде попълнен с казус около работата на българските мисии зад граница.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Очакваше се!Нарушенията не са от вчера,а от години!Филмът е бледо подобие на нещата,които се вършат!!

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Абе,кой ги пиши тези несвързани неща??Коя е Джема Грозданова и коя е Надя Евангелакова и каква връзка имат помежду си?

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    А агент 002 се опитва да бришИ, ама не му се свързвайте!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец