Божидар Андреев завоюва по категоричен начин титлата в категория до 73 килограма на Европейското първенство по вдигане на тежести в София.

Свързани новини

16.02.2024 10:10

Божидар Андреев е шампион на Европа с рекорд

Видян 1846 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Божидар Андреев завоюва по категоричен начин титлата в категория до 73 килограма на Европейското първенство по вдигане на тежести в София. Андреев не остави никакви шансове на конкуренцията, за да стигне до второ европейско злато след през 2019-а година в Батуми.

Роденият в Сливен Андреев бе почти безгрешен в Арена София тази вечер, като не успя в откриващия си опит в изхвърлянето, но след това направи пет поредни успешни опита пред родна публика. След като си осигури титлата, в последния си опит българинът зарадва публиката с опит за европейски рекорд в двубоя.

Той успя да изтласка 193 килограма, с което подобри най-доброто постижение на Европа в това движение в категорията. Андреев, който бе номер 1 и в изхвърлянето със 155 килограма, завърши с двубой от 348 килограма, което също е нов европейски рекорд, а по този начин се изстреля и до трето място в световната ранглиста и на практика си подпечата квота за Олимпийските игри в Париж това лято.

Андреев остави на цели 12 килограма зад себе си втория в крайното класиране Мохамед Йозбек от Турция с 336 килограма (150 килограма в изхвърлянето и 186 килограма в изтласкването). С бронза остана латвиецът Ритварс Сухаревс, който завърши с 331 килограма (154 килограма + 177 килограма).

За България това е трета титла от първенството в Арена София. Преди Андреев златни медали завоюваха Ангел Русев в категория до 55 килограма и Габриел Маринов в олимпийската категория до 61 килограма.

Снимка: Lap.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Ирански прелести

Ирански прелести: Фото на деня

Ирански прелести: Фото на деня

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог