Да се яде всичко с хляб – по стар народен обичай – се оказва изключително вредна и даже опасна привичка, категорични са учените. На тази щекотлива тема сме посветили днешния ни революционен лайфхак, в който обясняваме защо е така, колко е полезното количество от насъщния и с какво е добре да се комбинира.
Защо хлябът се превръща в заплаха? Защото у нас се използва изключително некачествено брашно и се слагат ударни количества сол и захар – белите убийци, за да се овкусява допълнително. Освен до затлъстяване, а в по-тежките случаи – до диабет, тази отвратителна практика води до повишен риск дори от ракови заболявания, които без друго стават все по-разпространени тук, а смъртността от тях е в пъти по-висока от леталността от коронавирус, сочат официалните данни за 2020 г.
Не е по-весела ситуацията и със захарната болест, разбира се. И тя като рака се „храни” с повишено количество глюкоза.
Ако не ни е възможно изобщо да минем без хляб, съветът на учените е
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
МВР съобщава, че от 9 май до 10 юни 2024 г. ще ...
бТВ Синема 12 май 21:00ч.
Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк
По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:
- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?
Тя си поглежда гърдата и възкликва:
- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!