Свързани новини

19.08.2021 10:11

7 – 9 бучки захар в чаша кола, не приемайте нищо друго сладко цял ден

Видян 1763 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един от продуктите, съдържащи най-много захар, повече от шоколада, ако можете да си представите, е колата. В една малка бутилка от 330 мл, която се побира в чаша, се съдържат от 7 до 9 бучки в зависимост от марката. Няма нищо по-лошо за пиене в света на безалкохолните напитки. Освен некачествен „натурален” сок.


Ако изпием една такава чаша, не трябва да слагаме в устата си нищо сладко цял ден. Причината е проста. В минималното количество газирана течност се съдържа цялата дневна доза захар, която можем да приемем, че и отгоре. Ето и причината, колкото и да е парадоксално, колата да не утолява жаждата ни, а да я подклажда – излишъкът на сладост е факторът, който ни кара да ни се пие  повече и повече. Лайфхакът е да спрем. Да не се наливаме.


Защо? Ето и листа с опасностите:


Поглъщането на ударната доза захар с колата води до екстремно отделяне на инсулин. При честа употреба това води до метаболитен синдром, а оттам най-често и до захарен диабет.


От друга страна излишъкът на енергия, който добиваме с ударната доза въглехидрати, веднага се отделя в организма като лоши мазнини и предизвиква затлъстяване. То пък е причина за редица проблеми за храносмилателната, отделителната, сърдечно-съдовата система.


В тази връзка, излишъкът на захар от колата предизвиква и хипертония – ударно високо налягане, така че хората с подобни проблеми трябва всячески да избягват съмнителното удоволствие да се наливат с убийствената за тях напитка, предаде НТВ в специализираното си предаване Жива храна.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева