Volvo EX90

Свързани новини

02.11.2023 12:39

Новото електрическо Volvo EX90 ще захранва дома с ток

Видян 5778 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Електрическите автомобили на Volvo са важна стъпка към едно по-устойчиво бъдеще, но техните батерии могат да направят много повече от елиминирането на емисиите от ауспуха. Например стационарните електрически автомобили имат потенциала да захранват различни домакински уреди или дори да върнат захранване към енергийната мрежа.

За да се възползват от този потенциал и за да подпомогнат прехода към по-интелигентна, по-устойчива и по-ефективна енергийна мрежа, Volvo стартира програмата "Енергийни решения с Volvo". Това е напълно нова бизнес единица, която ще предлага технологии и услуги за съхранение на енергия и зареждане, които формират нова енергийна екосистема между автомобилите, живота на клиентите, ефективното използване на енергията и обществото като цяло.



Двупосочното зареждане е технология, която позволява на електрическия автомобил да върне допълнителна енергия към съвместима мрежа, като помага да се балансира мрежата по време на пиковите часове и да се намали нуждата от електричество, генерирано от изкопаеми горива. Новият напълно електрически кросоувър Volvo EX90 ще бъде първият автомобил на марката, оборудван с целия необходим хардуер и след време софтуер, за да позволи двупосочно зареждане и директно съхранение на енергия от слънчева енергия.

Заедно с енергийната компания "Гьотеборг Енерджи" в родния град на Volvo в Швеция - Гьотеборг, Volvo стартира една от първите пилотни програми за пренос на енергия от превозното средство към мрежата, която има за цел да тества такива технологии в местната енергийна мрежа и в домашна среда с реални клиенти. Пилотният проект има за цел не само да получи одобрение от енергийната компания и да демонстрира на други фирми, че подобни програми могат да осигурят осезаеми ползи, но и да създаде арена за тестване на нови технологии, които са водещи за бъдещето на Volvo и работят и извън лабораторните условия.




Двупосочното зареждане може да използва батерията на автомобила като източник на енергия за захранване на дома, на други електрически устройства или на друг електрически автомобил Volvo. Следващата стъпка ще бъде Volvo да активира тази функция в цяла Швеция с идеята това да проправи пътя за още по-широко приемане на подобни услуги за зареждане и съхранение на енергия в цяла Европа.

Тъй като Volvo се стреми да бъде компания за изцяло електрически автомобили до 2030 г., тя ще пусне милиони електрически автомобили Volvo по пътищата през следващите години. Инженерите на Volvo са изчислили, че общият капацитет на батерията ще достигне около 50 ГВтч до средата на десетилетието. Въпреки че тези автомобили ще използват няколко ТВтч електричество всяка година, това потребление на енергия е гъвкаво и може да бъде преместено във времето чрез интелигентно зареждане.




В същото време данните от автопарка на Volvo показват, че средното дневно шофиране в Европа използва по-малко от 10 кВтч, докато 90% от всички дневни шофирания използват по-малко от 20 кВтч. Това означава, че остава достатъчно резервен капацитет на батерията, който може да се използва за други цели с възможност както за финансови ползи за клиентите, така и за значителни ползи за климата.

Тук влиза в действие двупосочното зареждане - технология, която позволява на клиентите да пренасочат енергията, съхранявана в батерията на тяхното електрическо Volvo на по-късен етап. Двупосочното зареждане позволява енергията да бъде доставена обратно към електрическата мрежа от батерията на електрическия автомобил, когато търсенето на електроенергия е по-високо срещу компенсация.




Снимки: Volvo



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей