С поглед към настоящето и без да се главозамайва от завръщането си в топ 10 на световната ранглиста - така Григор Димитров описва нагласата си, която го води към успехи през 2024 г.

Свързани новини

18.04.2024 10:19

С всяка изминала година оценявам повече нещата, които ми се случват на корта и в живота: Григор Димитров

Видян 1345 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С поглед към настоящето и без да се главозамайва от завръщането си в топ 10 на световната ранглиста - така Григор Димитров описва нагласата си, която го води към успехи през 2024 г. В интервю за Australian Tennis Magazine българският играч споделя през какво преминава и какво иска да постигне.

"С всяка една изминала година оценявам все повече нещата, които ми се случват на корта и в живота. В момента съм по-добър играч, отколкото преди седем години", коментира Димитров, сравнявайки ситуацията с 2017 г., когато постигна най-големите си успехи с достигане до №3 в света и спечелване на финалите на АТП.

Димитров описва, че най-важното нещо не е присъствието му в топ 10 на световната ранглиста.

"Научих от спорта и живота, че имаме само настоящия момент пред себе си. Бил съм в топ 10 и преди. Бях №3 и беше прекрасно, не ме разбирайте погрешно, но сега имам различни битки, които водя и знам, че побеждавам в тях - стъпка по стъпка. В края на деня аз съм сигурен, че нещата ще тръгнат в правилната посока", добавя тенисистът.

Българинът, който скоро ще навърши 33 години, споделя, че се чувства в привилегирована позиция да играе срещу тенисисти от различни поколения.

Димитров говори и за дисциплината и стремежът му да се развива.

"Има част от теб, която просто в един момент спира да изучава живота, а не бива. Понякога дори искам да се представя отново сам на самия себе си. Това се превърна в част от моето израстване и е моята рецепта за дълголетие. Тенисът използва един и същ език с живота, така че е и мой учител. Дисциплината е свобода. Няма значение дали играеш мач или не. Тя ми е помогнала да водя определен начин на живот - фитнес, здравословно хранене и приоритизиране на менталното здраве. Има толкова много неща, свързани едно с друго, и не приемам нито едно от тях за даденост."

Димитров достигна до осминафиналите в последния си турнир - мастърса в Монте Карло. Програмата му включва друг "Мастърс" турнир - този в Мадрид, който стартира на 22 април.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днешният ден подчертава важността на оригиналността

Днешният ден подчертава важността на оригиналността,