Рафаел Надал стъпи на любимия си клей след 2-годишно прекъсване и може да бъде горд с начина, по който се бори на първия си официален турнир от януари месец насам.

Свързани новини

18.04.2024 15:09

Готов съм на Ролан Гарос да умра на корта: Надал

Видян 1956 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рафаел Надал стъпи на любимия си клей след 2-годишно прекъсване и може да бъде горд с начина, по който се бори на първия си официален турнир от януари месец насам. Матадора със сигурност беше много далеч от оптималното си игрово и физически равнище, но компенсираше с прословутия си борбен характер и дори записа победа в откриващия кръг на надпреварата в Барселона.

Силите на Рафа обаче стигнаха за само един равностоен сет срещу световния номер 11 Алекс Де Минор, само че манакорецът се опитва да гледа от положителната страна на нещата и призна, че това е била само една малка стъпка към неговите дългосрочни цели, които са свързани най-вече с предстоящия Ролан Гарос:

"Преди седмица не вярвах, че ще участвам тук. Играх сякаш за последно се състезавам в Барселона, но никога не знаеш какво крие бъдещето за теб. Животът обикновено ти показва твоята пътека, а засега моят живот доста ясно ми показва по коя пътека трябва да поема. Важното беше да имам възможност да играя и наистина играх. Беше ми наистина трудно на персонално ниво да се завърна в игра точно тук, но се справих. Разбира се, искам да се боря в големите турнири, само че появата на корта също е една страхотна новина към този момент.

Всички знаехме, че главната задача беше просто да играя и да не поемам рискове за здравето си, а резултатът остана на заден план. Признавам си, че тове е изцяло против моята философия и разбирания за спорта, защото винаги съм се докарвал до лимита на физическите си способности, но сега е моментът да променя този подход. Трябва да се приспособя към най-добрия възможен ритъм за мен и да си дам възможност да осъществя прогрес през идните дни. Надявам се през следващата седмица да бъда в Мадрид, какъвто засега е планът.

Истината е, че днес не беше ден, в който трябваше да оставя всичките си сили на корта и да умра на него. Надявам се да бъда в Париж за Ролан Гарос, ако Господ така е решил. Там ми се иска да бъде конкурентен и вече наистина ще имам точния момент, в който бих бил готов да умра на корта, ако това се наложи" - признава 14-кратният шампион от Ролан Гарос.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей