Гледаме сериал за тайните на древните мъртъвци

Свързани новини

04.04.2024 09:04

Гледаме сериал за тайните на древните мъртъвци

Видян 769 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


През април Viasat History ви отвежда на пътешествие през ключовите моменти от Първата и Втората световна война с „Военни истории" и имаме три важни премиери, които ще излъчим всяка събота от 22:00 часа: в „Кланетата на СС в Арнбергската гора" научаваме за ужасяващо избиване, наредено от СС в самия край на Втората световна война, забавени съдебни процеси, затворнически присъди и ефекта на тези събития до днес. Имало е много повече евреи, борили се активно срещу нацисткия режим, отколкото някога сме предполагали.


„Съпротива: те се противопоставяха" хвърля светлина върху истинския размер на еврейската съпротива в гетата, лагерите и навсякъде другаде. Откриваме също нови сърцераздирателни писма от бащата на Ане Франк, Ото, описващи колко много се е борило семейство Франк да оцелее в „Няма убежище: Неразказаната глава от историята на Ане Франк".


Другата рубрика на ТВ канала за история е „Тайните на древните мъртъвци“, в която разглеждаме историите, криещи се зад някои от най-мистериозните смъртни случаи в древността. Сред предаванията в селекцията на 6 и 7 април са „Зад обвивките на мумиите" и следваме разследващия убийства детектив Род Демери и професор Тури Кинг, докато проучват най-интригуващите убийства в историята в „Открития: Древни мистериозни убийства". Тук е и премиерата на „История на разпнатия мъж“ – за заблатения район Фенланд в Кеймбриджшър, където са открити човешки останки заедно с различни римски артефакти.


На 7 април от 22:00 часа. Разглеждаме историите, криещи се зад някои от най-мистериозните смъртни случаи в древността. Начело на разследванията е съвсем новият документален филм „Историята на разпнатия мъж". През 2017 г. обикновени археологически разкопки в заблатения район Фенланд в Кеймбриджшър разкриват сензационна находка - най-добре запазения труп на разпънат от римляните човек, откриван някога.


Следват „Жертвоприношенията в царството Чимор", разкриващи мистерията зад откритите жертвени останки в Перу на стотици деца и малки лами, датиращи от 15 век. Дешифрираме също тайни зад немаркирани саркофази, необичайни погребения, ужасно обезобразени мумии и още много в „Зад обвивките на мумиите" и следваме разследващия убийства детектив Род Демери и професор Тури Кинг, докато проучват най-интригуващите убийства в историята в „Открития: Древни мистериозни убийства". Има това и много повече, така че не забравяйте този април да гледате Viasat History.

 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Лунар 2024: Фото на деня

Лунар 2024: Фото на деня

Лунар 2024: Фото на деня

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.