Свързани новини

19.12.2014 12:20

Взрив в Мъглиж, един загинал

Видян 1544 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Взрив е избухнал в производствена база за пиротехнически изделия в района на Мъглиж, Старозагорска област. Това съобщи говорителката на Областната дирекция на МВР-Стара Загора Ваня Кръстева. При взрива е загинал един човек, а други четирима са ранени.

Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 в 11.27 часа. На мястото са изпратени екипи на полицията и пожарната. Районът е отцепен от полицейски служители, пожарникари извършват обезопасяването му. Според първоначалната информация има пострадали, посочват от МВР.

На този етап не е ясно какви са причините за възникването на експлозията. Това тепърва ще се изяснява.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" инж. Николай Николов и директорът на ГД „Охранителна полиция" Тодор Гребенаров са на мястото на инцидента.

Министерство на здравеопазването е било уведомено незабавно за инцидента. Сигналът за взрива е подаден в Центъра за спешна медицинска помощ в 11.27 часа. Две минути по-късно, в 11.29 часа, екип на филиала в Мъглиж и екип от Стара Загора тръгват към мястото.

От министерството уточняват, че екипът от Мъглиж е транспортирал до УМБАЛ „Проф. Киркович" две жени с изгаряния по тялото. Едната е на 30 години, а другата на 51 години. Те са обработени в болницата в Стара Загора и предстои да бъдат транспортирани в клиниката по изгаряния на УМБАЛ „Пирогов".

Старозагорският екип е оказал спешна медицинска помощ на мъж на възраст около 40 години с наранявания. Той е транспортиран в УМБАЛ „Проф. Киркович". Друг мъж също е откаран в лечебното заведение в Стара Загора и в момента пациентът е под наблюдение, посочват още от министерството.

Загиналият работник е на 45 години, несемеен. В цеха е работил от един месец. Той е бил затрупан. Пострадалите жени са с опасност за живота, посочва БГНЕС.

Взривът е бил много силен, тъй като покривът на цеха е изхвръкнал. Служители на Инспекцията по труда са влезли в цеха, за да извършат проверка.

Около 10 автомобила със служители на фирмата, собственик на цеха са отишли в районното управление на полицията. Служители на Инспекцията по труда влязоха в цеха, за да извършат проверка.

Зам.-кметът на Мъглиж заяви пред Нова телевизия, че заводът е филиал на „Арсенал". Впоследствие се оказа, че става въпрос за фирма „Балиста".

От своя страна пък кметът Господин Господинов посочи, че не знае какво се произвежда в завода. По думите му, това са „така наречените секретни заводи", до които нямат достъп, за да знаят какво се произвежда там. По информация на местния управник има пострадали хора. Той чака областния управител и заместника му, за да отидат заедно на място.

В близост до мястото на взрива няма къщи.

По разпореждане на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева мобилна станция за измерване качеството на атмосферния въздух вече пътува към мястото на взрива край град Мъглиж.

Към района на инцидента са изпратени и специалисти от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Стара Загора, съобщават от екоминистерството.

Експертите на място ще направят замервания на въздуха.

Проверки в предприятието са извършвани през октомври и ноември. По информация на Дарик в момента на взрива в предприятието са работели по нов продукт.


Припомняме, че на 28 февруари 2014 г. в цех 130 на Завод 4 на оръжейния комплекс на "Арсенал" край Мъглиж избухна взрив. Вследствие на политравма с около 98% изгаряния, загина работещ в завода мъж.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец