28.04.2017 12:39

ВВС на САЩ ще покажат уменията си в Граф Игнатиево

Видян 1871 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уникална по рода си демонстрация на военновъздушни способности ще представят днес за първи път в България екипажи и самолети на Военновъздушните сили на САЩ.


Демонстрацията в авиобазата "Граф Игнатиево" ще бъде наблюдавана от президента Румен Радев, министъра на отбраната Стефан Янев и началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев,  съобщиха от Министерството на отбраната.


Военновъздушните сили на САЩ ще демонстрират уменията си и мощта на изтребителите си от следващо поколение F-35А, допълва Нова.


Изявления за медиите ще направят командващият на 3-то командване на Военновъздушните сили на САЩ с отговорности в Европа и Африка, в Рамщайн, Германия, генерал-лейтенант Ричард Кларк и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, се посочва в съобщението на МО.


Депутати от 44-ото Народно събрание, заместник-посланикът на САЩ в България Мартина Стронг и други представители на посолството са поканени да наблюдават демонстрациите в авиобазата "Граф Игнатиево".


На 26 април изтребители F-15 C на американските Военновъздушни сили пристигнаха в авиобазата "Граф Игнатиево", за да участват в съвместната българско-американска летателна подготовка "Тракийски орел-2017 г.", съобщиха от пресцентъра на МО.


Екипажите са от 122-ра ескадрила от състава на 159-о авиационно крило на Националната въздушна гвардия на щата Луизиана. Предвижда се съвместните полети на екипажи от Военновъздушните сили на България и на САЩ да са в периода април - юни 2017 г.


От българска страна в полетите ще участват самолети МиГ-29 от авиобазата "Граф Игнатиево", Су-25 от базата за предно разполагане в Безмер, Л-39 от Учебната авиационна група в Долна Митрополия, вертолети AS-32 AL, Ми-24 и Ми-17 от авиобазата "Крумово", както и формирования от Зенитно-ракетни войски.


България ще преговаря за 8 нови бойни самолета, като за покупката им са отделени 1.5 млрд. лева.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот