Макрон

Свързани новини

17.03.2024 16:53

Тръмп едва ли ще спечели: Макрон

Видян 13637 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският президент Еманюел Макрон изрази съмнение, че Доналд Тръмп ще успее да си осигури още един мандат в Белия дом, когато беше попитан кой потенциално би могъл да посредничи в мирните преговори между Русия и Украйна.

Макрон нарече Москва "противник", но не я обяви за "враг" по време на интервю за телевизионните канали France 2 и TF1. Той за пореден път отказа да изключи разполагането на НАТО в Украйна, като повтори, че Париж е готов да вземе всички "решения, необходими за предотвратяване на победата на Русия" – и отбеляза, че на този етап не вижда възможности за преговори с Кремъл.

"Абсолютно съм готов за дискусии по всяко време, но се нуждаем от някой искрен и ориентиран към мира, който да направи това", каза Макрон и добави, че се надява, че един ден ще дойде време да се преговаря с руски президент "който и да е той".


Отбелязвайки нежеланието на Макрон да се ангажира с пряка комуникация с руския президент Владимир Путин, интервюиращите се чудеха дали САЩ потенциално биха могли да посредничат в подобни преговори, особено ако Доналд Тръмп бъде преизбран.

"Доколкото съм информиран, не мисля, че Доналд Тръмп ще стане президент на Съединените щати", заяви френският лидер.

В същото време Макрон заяви, че зад решението му да се въздържа от диалог с Путин "няма нищо лично". "Без съмнение аз съм държавният глава, който преди разговаряше с него повече от всеки друг".


 Още през януари Макрон заяви, че ще се разбере с всеки, който спечели изборите в САЩ, твърдейки, че "винаги съм имал една и съща философия, вземам лидерите, които хората ми дават".


Президентът на САЩ Джо Байдън и бившият президент Доналд Тръмп са настроени за реванш през ноември, като последните проучвания показват, че Тръмп води пред сегашния си съперник с между два и девет процентни пункта.


Тръмп обеща да сложи край на украинския конфликт "за 24 часа", ако гласува отново на власт, без да уточнява как може да бъде постигнат мир. Междувременно Русия провежда собствени президентски избори този уикенд, в които Владимир Путин се изправя срещу трима опоненти.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 20.03.2024 18:10

    Какви избори в Русия!? Там никога не е имало избори!

  • 001 Anonimen 17.03.2024 17:27

    макРОН,в сериозно състезание с гинеколожката урСУРА за приза шампион по политическа глупост ... Дали ТРЪМП ще стане президент,може да се каже - "на боб гледа, на к.р познава" За по-малко от месец сътвори толкова глупости, че шашна света ! ...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец