Свързани новини

27.02.2014 16:20

Топим се с 8 души на час

Видян 1699 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Населението в страната намалява с над 60 000 души на година, което са 172 човека на ден или 8 души на час. Това съобщи в Пазарджик председателят на Центъра за демографска политика Искрен Веселинов. Той отбеляза, че това е само количествената характеристика, а другата - невидимата, е също толкова сериозна и ужасяваща, тъй като повече от половината новородени са от малцинствата, голяма част от тях неинтегрирани и несоциализирани.


Според професор Петър Иванов, заместник-председател на Центъра за демографска политика България е попаднала в жестока, дълбока бездна на демографската катастрофа.Страната ни е на първо място по намаляване и изчезване на населението, посочи проф. Иванов, позовавайки се на официалните статистики на Световната банка, на ЕК, на ЦРУ.


Той направи препратка към сайта на ЦРУ, където според него са достоверните данни за населението на България към юли 2012 г. - 6 891 300, от над 9 млн. през 1989 г.Според него една от причините за демографската криза е неравномерното развитие на регионите. Като пример той направи съпоставка на състоянието в София и Пазарджик.Само за 5 години, от 2007 до 2012 година, населението на Пазарджик е намаляло с 22 000 души, докато в София се е увеличило с 60 000 души.


По повод изказването прогнозата от БАН успокоиха, че през 2060 г. българите ще бъдат малко над 5,5 милиона души. Структурният състав на населението се запазва и няма опасност ромският или турският етнос „да погълнат" българския.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни