Свързани новини

17.11.2018 09:35

Цветанов: Правителството излиза по-работоспособно след оставката на Симеонов

Видян 1924 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов не е изненада и не „счупва” конструкцията на управляващата коалиция, а даже я заздравява. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в студиото на „Тази събота”. „Този акт ще успокои обстановката и ще можем да се върнем към по-нормална среда на работа. Когато има напрежение не е толкова продуктивна законодателната и изпълнителната власт. Правителството излиза по-работоспособно”, подчерта той. По думите му в случая няма риск за голямата коалиция, защото Симеонов сам е взел решението за оставката си – без натиск от страна на ГЕРБ.

„В последните няколко дни самият той е имал такива изказвания в по-тесен формат. Казвал е, че за него властта не е всичко и би приел да подаде оставка”, обясни Цветанов.

Какви са изводите от случилото се? „Трябва да бъдем много по-обединени и по-обрани в изказванията си (…) От умора или от емоция може да изпуснеш една дума, но тя да се окаже фатална”.


Какво следва?

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че в следващите дни първо НФСБ трябва да предложат в рамките на „Обединени патриоти” вариант за вицепремиер.

След като в малката коалиция се обединят около конкретно име, то ще бъде обсъдено и с ГЕРБ. Цветанов не пожела да коментира информациите за влизане в кабинета на Явор Нотев, Борис Ячев или даже Волен Сидеров.
 
„Има една организация, която беше създадена за тези протести – желание на БСП, на президента Радев, на някои от извънпарламентарните партии това да е възможност да се търси оставка на правителството (…) Реваншът е на избори”, категоричен беше Цветанов, който посочи, че управляващите ще изпълнят ангажиментите си към майките на деца с увреждания.


„Ако погледнем финансовите показатели на страната и цените, ако съпоставим 2013 г. есента и сега, разликата е в предимство на сегашното управление – възнагражденията са по-добри, а цените са по-ниски”, допълни той.


Цветанов нападна президента Радев, като определи изказванията му от последните дни като „безотговорно поведение на държавен глава, който се стреми да е обединител на нацията”.

Бившият силов министър припомни, че президентът е имал възможността да състави „еднолично правителство”, което обаче е вкарвало по-малко приходи в хазната, а в медиите е имало „съмнения” за голям разход в областта на отбраната (вероятно се визира сделката за покупка на изтребители, заради която между „Дондуков” 1 и 2 прехвърчат обвинения в лобизъм – б.р.).


„Мога да кажа на г-н президента, че когато беше в Министерството на отбраната (всъщност, в Българската армия и в ръководството на ВВС – б.р.) съм бил вицепремиер и министър на вътрешните работи и дадох живота си, за да има реални политики в борбата с престъпността (…) Този човек не може да дава морални оценки за политическото състояние в страната”, заяви Цветанов.

 
Той все пак изрази задоволство от предстоящата среща между държавния глава и премиера Бойко Борисов, но не пропусна да отбележи, че за 2 години Радев е имал достатъчно възможности да се запознае с управленската програма на кабинета.

 












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Нагъл, арогантен , безскрупулен физкултурник: „Безотговорно поведение на държавен глава, който трябва да е обединител на нацията. Аз дадох живота си за борбата с престъпността и корупцията, докато той още беше в МО.“ В борбата с корупцията тоя нечленоразделник изведнъж се сдоби с 9 апартамента и уреди щерка си на работа при господаря в САЩ.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак