Балмър не е отговорил на молбата за коментар.

Свързани новини

28.12.2023 16:02

Стив Балмър получава по $1 млрд. годишно без да прави нищо

Видян 1104 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За повечето хора пасивният доход е малко допълнителна сума, която изисква минимални усилия, за да се получи в допълнение към основния източник на доходи. За Стив Балмър това е 1 милиард долара, пише CNN.

Балмър, шестият най-богат човек в света, трябва да получи тази сума под формата на дивиденти от Microsoft през 2024 г. Това се случва, след като технологичният гигант увеличи изплащането на тримесечните си дивиденти до 75 цента на акция, или 3 долара на акция годишно.


Тъй като Балмър, бившият главен изпълнителен директор на Microsoft, е притежавал 333,2 милиона акции на компанията към 2014 г. (последният път, когато е подал декларация за собственост и изглежда е коригирал акциите си в Microsoft), което се равнява на 4% дял, той ще получи малко под 1 милиард долара през фискалната 2024 г. Това е само за притежаването на акциите - независимо от това как се представят те.

Балмър не е отговорил на молбата за коментар.

Това, разбира се, е при условие, че бордът на директорите на Microsoft не реши да намали дивидентите. Но това изглежда малко вероятно. Откакто компанията започна да изплаща дивиденти на акционерите през 2003 г., сумата само се увеличава.

Балмър няма да е единственият, който ще ги получи. Чичо Сам също ще получи щедро намаление.

Като се има предвид, че Балмър е отчел 656 млн. долара доход пред Службата за вътрешни приходи през 2018 г. според ProPublica, вероятно може да се каже, че той ще бъде обложен с 20% данък върху дивидентите за физически лица, които получават облагаем доход от 500 000 долара годишно или повече. Това означава, че той ще плати близо 200 млн. долара данъци върху дивидентите на Microsoft, които събира.


Балмър не е единственият, който може да спечели много от притежаването на акции, които изплащат дивиденти.

Според анализ на Wall Street Journal Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет ще получи 6 млрд. долара под формата на дивиденти за тази година. Това е така, защото повечето акции, в които Berkshire Hathaway инвестира, изплащат дивиденти. В този списък влизат Chevron, Bank of America, Apple, Coca-Cola, Kraft Heinz и American Express.


 Снимка: Джейн Камин-Онча/USA TODAY Sports/Reuters


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева