София е в топ 3 на най-предпочитани уикенд дестинации

Свързани новини

15.01.2024 09:30

София е в топ 3 на най-предпочитани уикенд дестинации в Европа през 2024

Видян 1194 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската столица попадна в топ 3 на най-предпочитани дестинации в Европа за уикенд почивка през 2024. София се отличава с изобилие от вълнуващи места и невероятни възможности за забавления, съобщи концесионерът на летище "София" - "СОФКънект" на страницата си във "Фейсбук".

Класацията е изготвена от уебсайта за онлайн злагания Slot.Day на базата на данни и оценки от отзиви в Tripadvisor за всяка европейска столица, като специално се акцентира върху качеството на нощния живот и стойността на настаняването.

От нея са изключени украинската столица Киев заради войната, град Вадуц в Лихтенщайн поради липса на рейтинги на Tripadvisor, както и Ватикана.

Първенец в ранглистата е за британската столица Лондон. Градът на Темза и Биг Бен разполага с 854 високо оценени барове, клубове и пъбове. Но имайте предвид, че това върви ръка за ръка и с по-високи разходи за настаняване (около 116.9 евро на човек за нощувка). Лондон е петата най-скъпата европейска столица.

Второто място заема чешката столица Прага, която също предлага невероятни възможности за забавления и културни преживявания.

София е класирана на трета позиция. Българската столица също е основна туристическа дестинация, отбелзява авторът на класацията. София предлага на посетителите си избор от 112 бара и клубове с четири и повече звезди, а хотелите са на разумни средни цени (около 41.9 евро на човек за нощувка). Това означава, че посетителите могат да се насладят на страхотен уикенд с разумен бюджет, посочват от столичното летище.

Скопие в Северна Македония заема четвъртото място в проучването, следвано от Тирана в Албания.

Топ 10 се допълва от Букурещ (Румъния), Белград (Сърбия), Варшава (Полша), Берлин (Германия) и Сараево (Босна и Херцеговина).

"Изненадващо е да се намерят места, като Скопие, Тирана и Сараево, предлагащи добър баланс между висококачествен нощен живот и настаняване на достъпни цени", казва главният автор на изследването Майкъл Слот.

"Други скрити скъпоценни камъни извън утъпканите туристически маршрути включват Вилнюс, Рига и Кишинев. Тези градове ви дават възможност да се посветите на изследване на културата и историята на европейска столица през деня, който да завършите със страхотна вечер навън. И всичко това само в един забавен уикенд, който не ви е накарал да фалирате", допълва експертът.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да