Датски министър иска руските геймъри да бъдат отстранени от Counter-Strike 2

Свързани новини

27.03.2024 18:00

Руските геймъри да бъдат отстранени от голямо състезание по Counter-Strike 2: Датски министър

Видян 636 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руските състезатели по електронни спортове трябва да бъдат отстранени от голямото състезание по Counter-Strike 2, което се провежда в Копенхаген, заяви датският министър на културата Якоб Енгел-Шмит.

Според вестник Berlingske осемнадесет руски геймъри от пет различни отбора участват в турнира PGL CS2 Major Copenhagen2024.

"Докато Русия продължава незаконната си агресивна война в Украйна, не смятам, че руските спортисти трябва да бъдат допускани до участие в международни спортни състезания. Това, разбира се, се отнася и за есспортите", заяви Енгел-Шмит пред изданието.

Събитието, организирано от румънската компания за еспортни спортове PGL, ще продължи до края на месеца, като финалът е планиран да се проведе в Royal Arena в Копенхаген. Съобщава се, че общият награден фонд е 1,25 млн. долара.


"Въпреки че организаторът е румънец, все пак бих ги насърчил да изключат руското участие", каза датският министър на културата. "Също така силно бих призовал Royal Arena да бъдат по-критични по отношение на това, на което са домакини.


Сред участниците е Team Spirit, който съдържа руски и украински играчи. Щабът на екипа се премести от Москва в сръбската столица Белград, след като Русия започна военната офанзива в Украйна през февруари 2022 година.

На Русия е забранено да участва в множество международни спортни събития заради конфликта в Украйна, въпреки че в някои случаи спортистите от страната имат право да участват в индивидуално качество, често като неутрални.

Международният олимпийски комитет (МОК) обяви, че до 55 "индивидуални неутрални спортисти" от Русия ще бъдат допуснати до участие в Олимпийските игри в Париж това лято. Те обаче ще бъдат изключени от церемонията по откриването, заявиха от МОК.

Украйна подкрепи забраните за руснаци с аргумента, че Москва използва своите спортисти и артисти за пропагандни цели. Руските власти осъдиха ограниченията като "политизиране" на спорта.

Станислав Поздняков, ръководител на Руския олимпийски комитет, определи действията на МОК като "дискриминационни".


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец