Свързани новини

04.01.2013 10:11

Президентските пиари взели снимката на Аспен, без да питат

Видян 1298 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Директорът на "Балкантурист" Нели Сандалска съобщи, че никой не я е потърсил за разрешение снимки от сайта на туроператорската компания да бъдат използвани като изображения в клипа към новогодишното обръщение на президента Росен Плевнелиев, писа Медиапул.


Снимката на Скалистите планини в Колорадо, представени като изглед от Пампорово, компрометира изявата на държавния глава и стана основна тема за обсъждане в социалните мрежи и медиите в последните дни.


Сандалска обясни още, че снимката на американския курорт Аспен е била на сайта на "Балкантурист" заради "копи пейст" на служителка на компанията, която вече е уволнена.


"Не знам кой и защо е взимал снимки от сайта на "Балкантурист". Никой не ми се е обаждал, не е искал да говорим по този въпрос. Има специалисти, които правят сайтовете. Тази снимка е взета от сайта на Пампорово, никой няма да взима снимки за Пампорово от Аспен. Неприятна ситуация. Никой не го е направил с умисъл. Но не може да сложиш тази снимка и да твърдиш, че това е Пампорово", коментира малко неясно Сандалска пред "Дарик".


Сандалска се опита да омаловажи факта на появата на снимката, като каза, че нямало подвеждане на туристите, защото Пампорово бил илюстриран и с други снимки, които наистина били от курорта. Освен това сайтът на "Балкантурист" бил само на български език, а българите много добре знаели къде е Пампорово.


Все още не е ясно дали президентството е уредило авторските права на снимките, използвани в първото новогодишно слово на държавния глава. Коментарът на Сандалска обаче не се връзва с изявленията на БНТ в първия работен ден от седмицата след празниците.


От телевизията изрично посочиха, че "при изготвянето на клипа подборът на снимковия материал е извършен съвместно от екипите на БНТ и Пресцентъра на Президентството. Използвани са кадри от фонда на БНТ, снимки от интернет сайта на Администрацията на Президента, и снимки от свободни от авторски права български туристически сайтове, избрани след съгласуване с Дирекция “Връзки с обществеността” на Президентството".


В съобщението обаче не се пояснява как е било преценено кои снимки са свободни от авторски права.


В същото време обаче излезе още един спорен момент от снимковите илюстрации към речта на Плевнелиев.


Кадър от фондовата борса в Ню Йорк се появява, докато той говори, че "нашите доходи" зависят най-много от това, което произвеждаме", обяви пред бТВ пиар-консултантът Арман Бабикян.


От "Дондуков" 2 до момента отказват да коментират конфуза.


За разлика от официалното поведение на институцията, социалните мрежи са пълни с различни шеги и колажи на президента, описал в словото си красотата на българската природа на фона на злополучната снимка на американските планини.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Какво ще се случи, ако паднете в черна дупка?

Какво ще се случи, ако паднете в черна дупка? (Видео)

Смята се, че попадането в черна дупка би ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева