Свързани новини

16.12.2020 12:30

Правителството одобри издаването на електронни направления и рецепти

Видян 1909 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството одобри издаването на електронни направления и рецепти от личните лекари. Това става възможно с  промяна в Наредбата за  правото на достъп до медицинска помощ, предаде БНР. Електронни направления и рецепти ще се издават при извънредно положение или извънредна епидемична обстановка. При тях няма да е необходим физически преглед при личните лекари, а само телефонен разговор.


„С приемането на тази промяна изчистваме и част от исканията, които вчера по време на срещата ни поставиха представителите на Българския лекарски съюз“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в рамките на заседанието. Премиерът възложи на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да продължи да работи в тясна връзка с лекарите, които всеки ден водят битка за живота и здравето на българските граждани.


50 милиона лева ще бъдат разпределени между болниците, които вече са отделили повече от половината от леглата си за лечение на пациенти с Covid, както и тези, които ще предприемат тази мярка.


Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов обяви, че допълнително са осигурени още 15 милиона лева,  с които министерството ще закупи бързи антигенни тестове. Те ще се предоставят на регионалните здравни инспекции:


"За осигуряване потребностите на всички центрове за спешна медицинска помощ, филиалите за спешна помощ, Covid звената в диагностичните центрове, както и лечебните заведения, както и за тестване на хората със симптоми, отишли за преглед в новоразкритите към болниците пунктове за тестване".


Кабинетът отпусна и 35 милиона лева за ремонти, оборудване и апаратура в болници в столицата и в страната.


Премиерът Бойко Борисов подчерта, че бързите антигенни тестове, които ще разпределят здравните инспекции ще са безплатни за пациентите:



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог